Home Cultura Quatretondeta acollirà una trobada internacional de joves per a crear un videojoc...

Quatretondeta acollirà una trobada internacional de joves per a crear un videojoc en torn a la Memòria Històrica

0
SHARE
Vista general de Quatretondeta, a la comarca del Comtat.

Aquest dilluns 10 de febrer, l’Alcalde de Quatretondeta, Alejandro Montava, i l’historiador Jordi Ortiz han participat a Liechtenstein en una trobada sobre Memòria Històrica en el marc del projecte europeu ‘Shadows of Occupation’. Es tracta d’una iniciativa de cooperació cultural a escala europea. Aquest projecte aposta per la innovació en la divulgació de la Memòria Històrica mitjançant tecnologies immersives com els videojocs.

Han participat en aquest esdeveniment de la mà d’ASEID -Associació per l’Ocupació, la Inclusió y el Desenvolupament-, entitat que actua com a soci del projecte i que treballa en la recuperació de la Memòria Històrica a través de la recerca i la innovació cultural. En aquest procés, ASEID compta amb l’assessorament de l’historiador Jordi Ortiz, qui aporta el seu coneixement per garantir el rigor històric i documental.

Defensa de valors: pau, democràcia i igualtat

Shadows of Occupation compta amb la participació de quatre entitats sòcies de diferents països europeus: Fifty-Fifty i PYLON ONE, de Grècia; Capital Youth Association, de Liechtenstein; i ASEID, d’Espanya. L’objectiu principal del projecte és desenvolupar, de manera col·laborativa, un videojoc narratiu que recree la vida durant l’ocupació nazi, amb un enfocament en la persecució de les minories i la defensa dels valors de la Unió Europea, com la pau, la democràcia i la igualtat.

El projecte es desenvoluparà durant 20 mesos i inclourà diverses trobades internacionals. A banda d’una segona sessió a Liechtenstein, on assistiran cinc joves de la comarca, es preveu una trobada a Grècia amb la participació de deu joves de la mateixa zona i una jornada de treball a Quatretondeta, que es convertirà en la seu de l’encontre transnacional. A aquesta jornada assistiran 20 joves de Grècia, Liechtenstein i Espanya, reforçant el caràcter col·laboratiu i multicultural del projecte, basat en la participació jove.

Segons Alejandro Montava, “pobles com Quatretondeta amaguen milers d’històries que ens han fet ser com som. Participar en aquests esdeveniments ens ajuda a projectar idees que volem treballar amb subvencions durant els dos anys i mig de legislatura que queden, com ja hem fet amb referents com Matilde Pérez. Agraïsc a ASEID la possibilitat d’assistir a aquest encontre i l’esforç que fan per ajudar-nos a donar-nos a conéixer a Europa”.

Amb aquesta experiència, Quatretondeta es connecta amb iniciatives internacionals per explorar noves eines i metodologies en la recuperació de la Memòria Històrica, reafirmant el seu compromís amb la innovació cultural i la inclusió social.