Home Alcoià Pablo de Gràcia transmet al president Puig el malestar de l’empresariat d’Alcoi...

Pablo de Gràcia transmet al president Puig el malestar de l’empresariat d’Alcoi per la regulació del preu de màscares quirúrgiques d’un sol ús i gels i solucions hidroalcohólics.

0
SHARE

El President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, Pablo de Gràcia, ha mantingut una reunió telemàtica de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la resta de presidents de les Cambres de la Comunitat Valenciana, en la qual li ha manifestat el malestar de l’empresariat per la decisió del govern de establir preus màxims de venda al públic de màscares quirúrgiques d’un sol ús i gels i solucions hidroalcohólicas. Productes que es fabriquen i es podrien fabricar en les indústries de les nostres comarques i que, “després d’aquesta intervenció pública, la seua producció queda lluny de l’abast de les nostres empreses”, sosté el president de Cambra Alcoi.
De Gràcia és fermament partidari de la regulació d’un sistema econòmic basat en el lliure comerç, sense intervenció directa de l’Estat per a regular-lo. És en aquestes condicions de competitivitat, on les empreses aporten iniciatives de millora empresarial que fan que es diferencien els productes d’alt valor mitjançant I+D+i. I est, al seu torn, recaiga en la Societat en forma de Tecnologia i Desenvolupament.
I és que, segons el parer del president de la Cambra d’Alcoi, “si alguna cosa s’ha aprés de les últimes crisis econòmiques és que una empresa ha de competir en diferenciació del producte, aportan quaalitad, personalització i disseny. I que és un error competir amb preus, ja que les condicions laborals són molt diferents depenent de la zona en la qual ens trobem en la Geografia mundial. Tractar de competir en preus ha portat a determinats sectors a deslocalitzar les produccions i per tant a perdre un preuat teixit industrial bàsic per al desenvolupament d’una Societat”.
Les persones consumidores valoren els productes de proximitat
Però a més,De Gràcia pensa que els consumidors han aprés a valorar els productes de proximitat, “que d’una banda, ajuden ala consolidació de l’ocupació, i per una altra, se’ns ofereixen productes d’alta qualitat i amb menor impacte mediambiental”. És per això que pensa que ara, més que mai, cal apostar per un sector industrial potent, tecnològic i que aporte valor.
Cambra Alcoi sol·licita en nom de les empreses que les administracions creuen un marc propici per al desenvolupament d’iniciatives empresarials, condicions favorables per a invertir en el te
La regulació d’aquests productes basada exclusivament en el factor ‘Preu’ s’emmarca en *elacuerdo de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments de 21 d’abril de 2020, pel qual s’estableixen imports màxims de venda al públic en aplicació del que es preveu en l’Ordre *SND/354/2020, de 19 d’abril.
De Gràcia opina que per a garantir l’accés d’aquests productes al conjunt de la població, existeixen diferents eines que ho permeten “sense haver d’intervindre en el preu final del producte. Aquesta mesura atenta directament contra la lliure competència, quan és sabut, que al final els preus es regulen atenent la Llei de l’Oferta i Demanda. A més, aquesta mesura ha minat de manera directa la possibilitat de recuperació de les empreses que en el primer escenari havien tingut una forta baixada en la facturació i que veia com a única eixida la fabricació de màscares i solucions *hidroalcohólicas”.
Amb la matèria primera adquirida, i amb uns processos de fabricació en vies de millora, aquesta decisió cau com un pitxer d’aigua gelada en aquestes empreses. També compromet la possibilitat de l’autoproveïment a mitjà o llarg termini, mitjançant una reconversió de la nostra capacitat productiva cap a aquesta mena de productes.
Indústries capaces de fabricar aquests productes a les nostres comarques
En aquesta situació de crisi sanitària mundial, hem pogut comprovar com les empreses són capaces d’adaptar les seues capacitats productives a les necessitats de consum. Han mostrat rapidesa, eficiència i eficàcia per a reorganitzar aquestes capacitats i orientar-les a la fabricació de diversos béns de Salut amb la finalitat de minimitzar el contagi del Covid-19.
L’eix industrial que abasta les comarques de la *Valld’Albaida, L’Alcoià, El Comtat i *Foia de Castalla, amb un fort i variat teixit industrial, on destaquem us sectors del Tèxtil (referent a nivell nacional i internacional), el sector del plàstic en la *Foia en contínua reconversió i diversificació i un incipient i cada vegada més important sector Cosmètic, han sabut reaccionar, com ho porten fent sempre preparant-se per a un nou escenari. Un escenari, primer, a curt termini, com a única eixida a la paralització de comandes després de l’aplicació de l’estat d’alarma i el tancament de locals i establiments minoristes de productes no essencials, i un altre a mitjà i llarg termini que permeta ser autosuficients en aquests productes que, sense ells, puguen posar en una situació de risc a tot un país. No podem assegurar que mai més es produirà aquesta situació, ja que un els factors que més ha contribuït a aquesta situació ha sigut la globalització i la mobilitat entre les persones, i això no canviarà.