Des de la Regidoria de Turisme d’Onil, l’oficina de Turisme i el Museu de la Nina d’Onil, s’ha organitzat un cap de setmana d’activitats per a commemorar el 50 aniversari d’una de les nines més internacionals de la història del joguet: la Nancy de Famosa.
Les col·leccionistes locals preparen una preciosa mostra de la Nancy, amb més de 200 peces de les què es podrà gaudir al Museu de la Nina d’Onil, des del 7 de setembre de 2018 fins al 7 de gener de 2019.
Gràcies a aquestes col·leccionistes, és possible rememorar moments màgics d’esforç i passió pel treball, al temps que es coneix més de prop un dels productes colivencs més coneguts i que forma part de l’evolució de la localitat en el darrer mig segle.
Per una banda els actes es centraran en el cap de setmana del 8 de setembre. Divendres dia 7 a les 19:30h, el Claustre del Palau del Marqués de Dos Aigües serà l’escenari on es presentarà el projecte del Museu de la Nina i de la nova exposició de Nancys que albergarà, visitant-se aquesta a continuació.
Es tracta d’una exposició temporal de col·leccionistes locals de Nancys, que inclourà peces úniques determinants per al disseny d’aquesta famosa nina. L’exposició es podrà visitar durant el cap de setmana en portes obertes i romandrà al Museu de la Nina fins al 7 de gener de 2019, visitable en l’horari habitual del Museu. Durant la visita es podrà recórrer el context que ha permès aquest aniversari: talent dels creadors, diseny, moda, risc i èxit dels empresaris, enginyeria de producte i de producció, model de negoci, talent dels gestors i passió dels coleccionistes i investigadors de la història d’Onil i de la nina.
Per altra banda, durant aquest proper cap de setmana també tindrà lloc una quedada de fans de Nancy, que també exposaran la seua pròpia col·lecció de Nancys, convivint així durant dos dies més de 500 Nancys a la vila de les nines. Es tracta de la col·lecció de Nancys d’Amparo Ramos i el col·lectiu Nancys Levantinas, les quals exposaran les seues nines durant el segon cap de setmana de setembre a la pinacoteca del Centre Cultural d’Onil.
La idea de l’Ajuntament és, d’una banda, mostrar un dels elements identificatius d’Onil, al tems que es genera movimient econòmic gràcies a les visites esperades a la mostra. I per això, tant l’equip de govern com el Museu de la Nina volen agraïr la col·laboració desinteresada de les col·leccionistes de Nancy colivenques Teresa Domenech, Encarna Martínez, Magdalena Carrión i Carmina Albero estan confeccionant i dissenyant aquesta exposició.