Home Alcoià Març ralenteix la creació d’ocupació a la muntanya tot i reduir la...

Març ralenteix la creació d’ocupació a la muntanya tot i reduir la xifra d’aturats gràcies a indústria, agricultura i serveis

0
SHARE
Dades de l'atur al mes de març en la muntanya alacantina.

El servei d’ocupació valencià Labora ha fet públiques les dades referents a l’atur en el mes de març. Unes dades que reflecteixen un descens, això sí, testimonial, de la xifra d’aturats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En total són 9 persones menys que al mes de febrer les que estan aturades a la zona en un mes que ha suposat un impuls a la contractació per part del sectors agrari, industrial i de serveis.

Tots ells han aconseguit davallar les dades d’atur en 12, 21 i 14 desocupats durant el tercer mes de l’any. Cosa que no ha ocorregut amb la construcció, que ha destruït 23 llocs de treball respecte al febrer. A ells cal sumar les 15 persones sense ocupació anterior que s’han sumat a les llistes de parats del Labora. Ara bé, s’ha produït una millora en quant a la contractació de dones -11 aturades menys- i de joves -37 menys d’entre 25 i 44 anys-.

Per localitats, Onil encapçala la creació d’ocupació al mes de març amb 25 aturats menys, seguida de Castalla amb 16 meys i d’Ibi amb 10. Altres poblacions com Cocentaina o Banyeres també ha reduït la seua xifra de desocupats en 7 persones durant el mes de març. En el costat contrari es troba Alcoi, que ha destruït 45 llocs de treball en març, seguida de Tibi amb 4 aturats més i Benilloba amb 3.

Augmenta la contractació indefinida

Aquestes dades també mostren una continuïtat en quant a la contractació indefinida. Entre els més de 2.000 contractes signats en març es detecta un increment d’aquells amb caràcter atemporal (+62), al temps que descendeixen les contractacions temporals (-235) i creixen els canvis de contracte temporal a indefinit (+9). El total de persones sense treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es queda així en les 10.201.

Per a les principals centrals sindicals, es tracta de dades positives però que deixen veure un estancament del mercat laboral a l’interior alacantí. Tot i això, valoren el fet de que la contractació haja afavorit més a dones i joves, dos dels col·lectius més maltractats en l’aspecte laboral. També demanen a les patronals que tornen a negociar temes com el Salari Mínim Interprofessional en ares de l’interès general.