La conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç y Treball a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha notificat l’adjudicació de 441 projectes de digitalització corresponents a la convocatòria de 2022, donant suport al 84% de les 523 sol·licituds rebudes amb una ajuda entre 18.000 i 100.000 euros, sent una subvenció global que supera els huit milions d’euros. Cal destacar que, de les 441 empreses beneficiàries, el 70% són petites i mitjanes empreses que per primer cop reben aquest tipus d’ajuts.
Per tipologia de projectes, es manté la tendència dels anys anteriors. Un percentatge alt dels projectes finançats, un 68,6%, fan referència a la implantació de sistemes de planificació de recursos empresarials (ERP) i aplicacions de l’àmbit industrial. Els segueixen els destinats a implantar sistemes d’informació per a la gestió del cicle de vida de productes i serveis, els enfocats al control de processos i els referents a sistemes avançats de seguretat i intel·ligència artificial. Totes elles, iniciatives cada cop més complexes i amb un alt grau d’innovació i incidència a la indústria i altres activitats empresarials.
Intencions dels suports otorgats
Rafa Climent, Conseller d’Economia Sostenible, assegura que “les PYMES estan fent un esforç important per abordar noves capacitats que els ajuden a la seua estratègia corporativa i a ser més competitives i en aquest camí és important que es senten acompanyades”. Climent ha indicat que, des del seu departament, a través de l’IVACE, “estem treballant perquè el nombre més gran d’empreses, independentment de la mida que tinguen, es beneficien de tecnologies que les faça més competitives, ja que, a la vista dels resultats, anem pel bon camí”.
El full de ruta de l’IVACE per aconseguir la digitalització del teixit industrial de la Comunitat Valenciana passa per l’aplicació de mesures de suport a incrementar la competitivitat de les indústries mitjançant la transformació digital, de mesures d’impuls a la digitalització de les PYMES, de suport al desenvolupament i l’especialització de l’oferta regional del sector de Tecnologies de l’Electrònica, Informàtica i Comunicació a més d’altres mesures de suport per a la col·laboració entre empreses, agents d’innovació i generadors de coneixement.