L’Ivace, la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, i la Universitat d’Alacant han format per primera vegada a persones professionals per a la gestió i direcció de parcs empresarials en la Comunitat Valenciana.
Així, divendres passat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va clausurar el primer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, impartit per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ivace i Fepeval.
A més de les 24 persones gerents que han rebut el diploma acreditatiu, el curs ha comptat amb la participació del president de Fepeval, Santiago Salvador, el vicepresident de Fepeval i director tècnic del programa, Vicente Seguí, la coordinadora del curs, Marina Planelles i el catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat d’Alacant, José Luis Gascó.
Cal destacar que l’edició d’aquest Programa Superior, pioner a Espanya i finançat per l’Ivace, ha complit tots els seus objectius, contribuint a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen el personal gestor.
Així mateix, la formació d’aquest Programa Superior està plenament alineada amb els objectius de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que és la primera a nivell nacional a introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits.
El conseller Climent ha destacat que aquest curs “és un exemple de l’aposta decidida de l’Ivace i de la Conselleria d’Economia Sostenible per les nostres àrees industrials contribuint a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement, situant-les en el lloc que els correspon”.
En aquest sentit, ha assenyalat que “ja vam ser pioners amb l’aprovació de la llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, una normativa nascuda des del consens que es dóna resposta a una reivindicació històrica i que està permetent la millora dels espais empresarials, i ara som pioners també a formar i comptar amb persones professionals per a la gestió dels polígons de la Comunitat”.
Per part seua, el president de Fepeval, Santiago Salvador, ha mostrat la seua satisfacció “pel reconeixement que va cobrant la figura dels gestors d’àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquelles àrees empresarials en les quals estan implantats”. Salvador ha recordat que “els gerents i les associacions a les quals representen actuen com a interlocutors dels interessos generals de les empreses davant les administracions públiques i grans empreses subministradores de serveis, fent possible la posada en marxa de serveis de valor afegit, així com la millora de l’estat de conservació i l’arribada d’inversions”.
Continguts curs
Entre altres continguts, el curs ha abordat el coneixement i creació de les Entitats de Gestió i Modernització, EGM, que a poc a poc anirà implantant-se en les àrees empresarials, per a avançar en la seua conservació i en la implantació de serveis de valor afegit estimulant la col·laboració públic privada.
En aquest sentit, cal recordar que l’Ivace i Fepeval han assessorat un total d’11 municipis industrials de la Comunitat Valenciana per a la constitució d’EGM en les seues àrees empresarials que permeten millorar la competitivitat empresarial i afavorir la creació d’ocupació.
La seguretat, gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació interempresarial o comunicació i màrqueting, són matèries que també han format part del curs, que ha comptat amb un professorat multidisciplinari i heterogeni, compostos per professionals de prestigi.