Home Alcoià L’exposició ‘Dinasties’ del MARQ opta a millor de l’any per la revista...

L’exposició ‘Dinasties’ del MARQ opta a millor de l’any per la revista ‘Història’ de National Geographic

0
SHARE
La mostra 'Dinasties' al MARQ d'Alacant.

L’exposició internacional ‘Dinasties. Els primers regnes de l’Europa Prehistòrica’ del Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), ha estat nominada en la categoria de Millor Exposició als Premis +Història que promou el grup editorial de la revista National Geographic. Aquests premis, de nova creació, aspiren a reconèixer la divulgació i la promoció de la història, el patrimoni i la cultura.

La llista amb la relació de nominats es publicarà al número del proper mes de setembre de la prestigiosa publicació Historia-National Geographic, i a partir d’aquest 23 d’agost i fins al 10 d’octubre, els lectors i seguidors de la publicació podran votar pels seus candidats favorits en aquesta web.

El Diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha valorat aquesta candidatura i ha mostrat la seva satisfacció “per aquest gran reconeixement que suposa ja de per si mateix la nominació d’una de les publicacions més importants del panorama internacional, una merescudíssima recompensa a centenars d’hores de treball i esforç en pro de la història i la cultura”.

Més de 40.000 visitants

En els cinc mesos que han transcorregut des de la seua inauguració, el 26 de març passat, ‘Dinasties’ ha rebut la visita de més de 40.000 persones. L’exposició, programada per la Diputació d’Alacant i la Fundació CV MARQ, compta amb la participació de 20 museus i institucions museístiques d’Espanya, Hongria, Eslovàquia, Alemanya, Bèlgica, Portugal i Dinamarca.

Comissariada per Juan Antonio López Padilla, del MARQ; Roberto Risch, de la Universitat Autònoma de Barcelona; i János Dani, del Museu Deni de Debrecen, a Hongria, ‘Dinasties’ exhibeix 482 peces que endinsen el visitant a l’Edat de Bronze a Europa amb un conjunt d’objectes mai abans reunits.

Entre les peces excepcionals que es mostren al públic, destaquen la diadema d’or de Quinta da Água Branca (Portugal); l’espasa i la destral de combat decorades de Téglas (Hongria); l’aixovar del túmul de Leubingen, les alabardes del dipòsit de Meltz i el barret d’or de Schifferstadt (Alemanya) o l’espasa de Guadalajara i la diadema d’or de Caravaca de la Cruz, (Espanya).