Una de les principals atribucions de les universitats, a banda de forma als especialistes del futur en diferents vessants, és la d’investigar. Per això, ens com el Campus d’Alcoi de la UPV tenen a les seues instal·lacions laboratoris en els que els investigadors desenvolupen diferents tecnologies per a millorar el dia a dia. A una zona on el tèxtil és tant important, bona part de les investigacions es centren en aquest material.
Als laboratoris del campus alcoià s’ha dut a terme, de fet una evolució important en quant a la condesació d’energia sobre teixits. Tant és així que els darrers descobriments en aquest sentit podrien revolucionar el món de les piles o les bateries actuals cara a un futur no molt llunyà. Tot gràcies al treball del Grup d’Electrocatàlisi, síntesi electroquímica i caracterització de polímers del campus alcoià.
Aquest grup ha desenvolupat condensadors capaços d’acumular energia als teixits tèxtils, un fet que podria permetre la càrrega de dispositius electrònics sense necessitat de connexió a la xarxa elèctrica. El carbó actiu, el grafeno i la polianilina són els materials que permeten acumular energia després de les investigacions desenvolupades al campus alcoià. Aquest fet suposa un avanç que podria deixar obsoletes cara al futur les piles alcalines o les bateries de litio.