A excepció d’aquelles localitats menys habitades -com bona part de les que conformen la comarca del Comtat-, els integrants dels equips de govern i oposició de cada ajuntament perceben retribucions per la seua tasca. Uns pagaments que ixen de les arques de cada consistori i, per tant, dels impostos que paguen els habitants de cada població. Aquestes despeses formen part del capítol de personal, que suposa habitualment el que majors sumes concentra dins dels pressupostos amb que cada any funcionen els ajuntaments.
La Llei de Transparència vigent en l’actualitat obliga a la immensa majoria de càrrecs públics a fer visible per a la ciutadania quina és la seua retribució. En el cas de la ciutat d’Alcoi, el total que reben anualment els 25 regidors que composen la Corporació Municipal ascendeix a més de 886.000 euros. Una quantitat que varia en funció de les atribucions de cada regidor i el grau de dedicació que tinga a la seua tasca política. Són els propis regidors els que voten a principis de cada legislatura la distribució d’aquestes dedicacions, que en Alcoi són majoritàriament del 100%. Aquest percentatge el cobren 15 regidors, per 5 amb el 75% de dedicació, un amb el 50% i 4 que cobren només per assistència a plenaris i comissions informatives.
Els salaris que perceben els regidors alcoians van des dels més de 3.600 euros mensuals dels tinents d’Alcalde amb el 100% de dedicació a la seua tasca política; fins als poc més de 2.000 d’aquells regidors que formen part de l’oposició i no tenen dedicació exclusiva. Existeixen 4 casos de regidors que únicament cobren per assistir als plenaris i comissions informatives que tenen atribuides. Entre ells es troba l’Alcalde, Toni Francés, que segons la pàgina de transparència municipal no rep un salari mensual fixe. Cal recordar que el primer edil alcoià també és portaveu del PSPV a la Diputació d’Alacant.
Amb aquestes dades, el salari mitjà dels regidors alcoians es situa en els 2.621 euros, encara que les xifres anuals són més cridaneres. Oscil·len entre els vora 50.500 i els 19.000 euros anuals. Quantitats que, tot i ser públiques, han creat rebombori social a la capital de l’Alcoià en ser difoses mitjançant les xarxes socials.