La Universitat Politècnica de València segueix sumant acreditacions internacionals als seus títols de màster universitari i grau amb els prestigiosos segells de qualitat, EUR-ACE® i Euro-Inf, que s’obtenen després d’un exhaustiu procés d’auditoria independent. D’aquesta manera, els estudis garanteixen la mobilitat professional internacional a qui els finalitzen, especialment a Europa, on no els requeriran tràmits addicionals per fer valer el títol. Per assegurar que la qualitat es manté, els estudis han de superar periòdicament noves auditories.
Amb el segell EUR-ACE®, s’han acreditat el Grau en Enginyeria Biomèdica i els Màsters Universitaris en Enginyeria de Formigó, en Motors de combustió interna Alternatius, en Enginyeria Industrial, en Enginyeria Agronòmica, en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, en Enginyeria de Telecomunicació i en Enginyeria Aeronàutica.
El segell EUR-ACE® d’Enginyeria és un certificat concedit per l’agència autoritzada per l’European Network for the Accreditation of Engineering Education (ENAEE).
Per la seua banda, han obtingut el segell Euro-Inf el Grau en Enginyeria Informàtica i el Màster Universitari en Enginyeria i Tecnologia de Sistemes Software. Aquest certificat el concedeix una agència autoritzada per European Quality Assurance Network for Informatics Education (EQANIE).
Aposta de la UPV per la qualitat i la internacionalització
En l’actualitat, la Universitat Politècnica de València imparteix 18 títols de Grau i 15 de màster universitari amb acreditació internacional. La vicerectora d’Organització d’Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües de la UPV, Maria del Val Segarra, destaca l’aposta decidida de la UPV per la qualitat i confirma que ja s’està treballant per l’obtenció de noves acreditacions i reacreditaciones EUR-ACE® i Euro-inf: 15 per màsters universitaris i 2 de grau.
A més, la UPV s’està preparant per obtenir nous segells que afegeixin valor als estudis: “Anem a demanar un segell internacional nou de qualitat, gestionat per l’ANECA (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació), el Segell en Ensenyaments No presencials i Híbrides (ENPHI). A més, l’ANECA està desenvolupant dos segells addicionals, un segell en ocupabilitat i un segell en emprenedoria i ja li hem expressat el nostre interès a l’agència en ser universitat pilot en un segell dels dos o en els dos, si pot ser “.
Maria del Val Segarra afirma que des del vicerectorat que dirigeix es posaran tots els esforços perquè la UPV aconseguisca noves acreditacions ja que que, afirma, “sempre són bones per als nostres estudiants”.