Una de les principals funcions que tenen les universitats públiques és revertir els resultats de la seua capacitat d’investigació al context socioeconòmic que les envolta. Una possibilitat que ofereix als diferents sectors productius l’oportunitat de beneficiar-se d’estudis i iniciatives que els ajuden a millorar el seu funcionament. En temps d’una pandèmia que ha obligat a repensar pràcticament totes les vessants de la vida quotidiana, aquest tipus d’accions són més valorades encara.
És la base sobre la que s’han programat fins a 3 jornades informatives centrades en un dels sectors productius més importants en l’economia de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla: el del joguet. El primer dels encontres ha tingut lloc a Onil, epicentre junt a Ibi de la producció joguetera espanyola. En ella han participat experts del Parc Científicic de la Universitat Miguel Hernàndez (UMH) d’Elx, que han avaluat junt amb els jogueteres els reptes i tendències a les que s’enfronta el sector.
La jornada ha implicat a bona part dels ens implicats en la producció joguetera, des de fabricants de diferent tamany empresarial a instituts tecnològics i la pròpia universitat. L’anàlisi del sector ha deparat bones valoracions per totes les parts, ja que es tracta d’un conglomerat d’empreses que han fet de la resiliència un dels seus punts forts a base de disseny i qualitat. La caiguda de la natalitat o els problemes econòmics que ha creat en bona part de la societat la pandèmia de la Covid19 han centrat part de l’anàlisi.
La jornada d’aquest dimecres 9 de juny tindrà continuïtat amb dos més que es duran a terme també a la vila de les nines, començant pel proper divendres 11.