La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL -Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida-, IBIAE -Associació d’Empresaris de la Foia de Castalla) i FEDAC -Federació Empresarial de les Comarques de l’Alcoià i el Comtat-, ha portat a terme una videoconferència en què han coincidit a valorar positivament el Pla Resisteix de la Generalitat, dotat amb 340 milions d’euros. Es tracta de la major quantitat invertida per una comunitat autònoma en plans similars, ja que inclou ajudes directes per sectors i autònoms afectats i pot evitar el tancament d’empreses viables i la pèrdua de llocs de treball, destacant també positivament que naix gràcies a l’acord aconseguit per l’administració autonòmica i local, empreses, autònoms i sindicats.
La Plataforma, representant territorialment en les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla als diferents sectors econòmics d’aquests territoris, considera primordial que perquè el pla de rescat siga efectiu ha de ser molt àgil en la seva posada en marxa, evitant l’exigència de burocràcia innecessària que només aconsegueix retardar unes ajudes que de forma urgent necessiten empreses, autònoms i treballadors i que, donada la complicada situació actual, aquestes es paguin i reben amb premura.
En cas contrari -alerta la plataforma- produiran un efecte bumerang d’expectatives defraudades, tancament d’empreses i pèrdua de llocs de treball en uns moments molt crítics per a l’economia de la Comunitat Valenciana, així com de la resta d’Espanya com a conseqüència de la pandèmia de la Covid19.
Finalment, la plataforma ha demanat que la Generalitat inclogui en el Pla Resisteix al petit comerç no essencial que té un perjudici sostingut des del passat mes de març en què es va iniciar la pandèmia. Les campanyes de Nadal i rebaixes que estan patint no són positives.
El sector comerç representa a la Comunitat Valenciana el 12% de ‘PIB i dóna feina a més de 300.000 treballadors. Actualment té un 30% de petits comerços en risc de tancament acumulant unes pèrdues de més de 6.000 milions d’euros. Des de la Plataforma consideren fonamental l’ajuda al petit comerç que porta des de fa temps fent un esforç per digitalitzar per sumar al seu caràcter presencial, que no es vol perdre.
Davant d’això -afirma la plataforma- l’administració ha implicar-se activament en la seva defensa pel valor afegit que suposa a més per a la Comunitat Valenciana amb elevades taxes de turisme que requereix el complement del petit comerç per fer més atractiva la seva oferta.