Si alguna cosa ha quedat clara amb la pandèmia de coronavirus és que qualsevol societat necessita un sistema públic capaç de protegir a la població. Una situació que no només afecta a l’àmbit sanitari, ja que milers d’empreses s’han acollit a les ajudes públiques per a capejar la crisi. I tot a pesar de que no comparteixen els guanys que tenen mentre la situació marxa correctament, ni amb les arques públiques ni -en la majoria dels casos- amb els treballadors. Socialitzar pèrdues i privatitzar beneficis és una lògica enfrontada a la que ha destapat el Covid19 a l’hora de gestionar crisis.
Després d’uns exercicis en els que la contractació de personal a serveis públics com la Sanitat ha sigut mínima, la pandèmia ha obligat a la Conselleria de Sanitat Universal a actuar per a reforçar el servei. Per això, l’àrea que dirigeix Ana Barceló activarà abans de desembre la major borsa de contractació de personal de la seua història. S’espera cobrir fins a 14.000 llocs de treball en tots els àmbits de la sanitat a tota la Comunitat Valenciana.
Aquestes xifres corresponen a les contractacions que deurien haver-se dut a terme durant els 3 darrers anys en aquest servei públic a tota la regió. Durant la pitjor fase de la pandèmia, Sanitat Universal ha arribat a contractar a personal que encara no havia acabat la seua formació per a abastir la demanda de professionals pel Covid19. De fet, la majoria d’eixes contractacions d’urgència s’allargaran fins quasi finals d’any. D’ací que les oposicions que prepara l’administració busquen cobrir eixa mancança, subratllada per la incidència del coronavirus.