La Societat Ateneu Musical de Cocentaina va realizar anit al pati d’armes del Palau Comtal la seua XXXIII edició del concert de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina.
En aquest nou concert l’Ateneu Musical contestà va preparar un programa marcat per tres línies principals. Primerament, amb rescatant obres del repertori històric musical contestà que havien quedat oblidades a un racó profunt a la memoria del pas del temps i que formen part d’una tradició que fixava les seues arrels en el mateix orige de la festa com són: Manta Roja (1953), Rafael El Fuster (1967), Al-Azarch (1979) o Un Fandanguillo y una Copla de 1941, que en aquest cas es presentava oficialment la versió d’aquesta obra antigament desconeguda, original del compositor Gustavo Pascual Falcó i que la nit d’ahír fou la primera vegada que s’interpretava després de la seua recuperació i restauració. A més, la banda va apostar de nou per la interpretació de treballs musicals de recent creació. I, d’altra banda, l’Ateneu va incloure al concert peces que ja formen part del repertori com a simbols de la festa contestana. A més, dos terços del progama d’anit estaven configurats amb obres de compositors contestans o que han estat vinculats directament en el municipi.
Un concert que es va clausurar amb la interpretació de Visca la Festa, l’himne de festes de Cocentaina composat per José Insa Martínez i amb lletra de Gerardo Mur Pérez.
-Primera part del concert:
-Segona part del concert: