La manca de places per als animals que són abandonats a les poblacions de la muntanya alacantina serà menor al llarg de 2018. Tot gràcies al projecte de MAC per a ubicar un alberg a l’antic abocador de Muro, en el qual s’invertiran 60.000 euros. La infraestructura pretén reduir la pressió sobre les protectores d’Alcoi i Ibi, que no poden abastir la demanda.
Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren un dèficit històric en quant a places per a acollir a animals abandonats. Una trista realitat que té molt a veure amb la manca de consciència d’alguns dels veïns que resideixen a les poblacions interiors d’Alacant amb el fet de tindre una mascota. Aquests animals han deixat de ser considerats per llei com a simples coses, i han sigut dotats d’una certa consciència, pel que abandonar-los, a més d’una irresponsabilitat, també és delicte. Els albergs d’Alcoi i Ibi no poden prestar servei a tota la zona.
De fet, l’alberg iberut va anunciar l’any passat que ja en 2018 deixaria de recollir animals a les poblacions que tenia conveniades per falta de fons. Un fet que, ja en 2017, va obligar a la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat a buscar un lloc en el que ubicar un alberg que donara servei a les poblacions que no el tenen o es quedarien sense ell. Finalment la ubicació elegida és l’antic abocador de Muro, on l’ens supracomarcal invertirà 60.000 euros ja previstos en els pressupostos d’enguany per a ubicar les instal·lacions del nou alberg mancomunat.
La nova infraestructura ocuparà els terrenys annexes al vell abocador murer, en no poder ubicar-se sobre ell per diferents entrebancs burocràtics. Així les coses, el projecte passa per ubicar unes instal·lacions amb capacitat per a uns 60 animals sobre una extensió de més de 2.300 m2 i en la que s’inclouen un edifici central, les dependències per als animals i una petita piscina. Es preveu que els treballs comencen al segon trimestre d’enguany i estiguin finalitzats abans de que acabe 2018, encara que la infraestructura pot ser ampliada en el futur. La MAC ha demanat pressupostos a 3 empreses de les comarques per a que la inversió repercutisca a la muntanya alacantina.
D’altra banda, Onil, que no està inclosa a la MAC, ha contractat amb la protectora de Tibi el servei de recollida d’animals abandonats, al veure’s també afectada per l’aturada del servei que li prestava fins enguany la protectora d’Ibi.