L’empresa d’Onil Nines Antonio Juan ha estat la primera marca del sector reconeguda per la certificadora internacional LL-C com Zero Waste, que avala les bones pràctiques en la recerca de l’abocament zero. Actualment, l’empresa ha aconseguit gestionar fins al 92% dels residus generats, un 10% més del que requereix la certificadora.
L’aposta per la sostenibilitat d’aquesta mercantil colivenca es va iniciar el 2019 amb la posada en marxa d’una sèrie d’actuacions dirigides a reduir la contaminació ambiental en tota la cadena de producció, que aportaren solucions concretes per contribuir a frenar l’efecte hivernacle. Aquestes mesures han implicat el redisseny dels models de producció actuals, amb l’objectiu de reduir la generació de residus. Per a això, la tradicional signatura de nines ha implementat tot un procés de producció sostenible basant-se en pilars com reduir, reutilitzar, reciclar i valoritzar. Sota aquesta filosofia s’està realitzant la gestió de totes les restes generades en la fabricació de les seves nines a través d’un aprofitament responsable i eficient de tots els recursos.
Tal com expliquen des de l’empresa, aquestes mesures els han permès gestionar, entre d’altres: més de 3 tones de material tèxtil, més 400 kg de plàstic i 3 tones de paper i cartró. D’altra banda, tots els tubs de rodets tèxtils es tornen a el proveïdor per a la seva reutilització, així com cada palet i caixa de transport de producte.
Segons Darío Juan, Administrador de Nines Antonio Juan, “des que es comença a dissenyar una nina fins que està a punt per a la seva distribució, segueix tot un procés de producció sostenible, en el qual s’han gestionat de forma eficient tots els residus que es generen en la seva fabricació, amb l’objectiu de traure a mercat una nina que hagi estat creada ocasionant el menor impacte ambiental”.
Amb tot, assenyala que totes les mesures posades en marxa reverteixen de forma positiva amb el Medi Ambient, des de diferents punts com reduir les deixalles que s’envien a l’abocador, sense generar emissions a terra, aigua o aire; allargar la vida dels productes i materials utilitzats en la fabricació de les nines o reduir costos, maximitzant l’ús de matèries primes, productes i residus. Tots aquests factors contribueixen a l’estalvi energètic.
En aquest sentit, Darío Juan explica que “com a fabricants de nines no només estem compromesos amb la infància, sinó també amb el seu futur, i aquest passa per la posada en pràctica de mesures sostenibles a favor de el planeta i contra el canvi climàtic”.
En aquesta línia, cal recordar que Nines Antonio Juan ha estat la primera empresa nacional del sector a incorporar el cotó ecològic al disseny de la roba de les seves creacions.
Sota el segell d’Organiccotton, té tota una col·lecció de nines, la roba de les quals ha estat confeccionats amb cotó orgànic procedent de l’agricultura ecològica. Una etiqueta amb la qual garanteixen que ha estat cultivat sense pesticides, recollit a mà i transformat sense tractament químic.