El pantà de Tibi, la infraestructura d’aquestes característiques més antiga d’Europa que encara està en funcionament, està començant a ser colonitzat per clòtxines tigre, una espècie invasora que posa en perill la biodiversitat autèctona de la zona. Pel moment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha confirmat l’existència de larves d’aquest molusc a les aigües de l’embassament.
Es tracta d’una espècie invasora i depredadora de la fauna pròpia d’aquest indret de la Foia de Castalla, que posae en perill la pròpia existència d’aquesta degut a la seua voracitat. En cas de colonitar completament el pantà, els animals que viuen a les seues aigües corren el risc de desaparèixer amb l’aparició de la nova espècie.
A dia de hui, més de 3/4 parts de l’embassament estan cobertes de fangs que fan molt complicat el seu drenatge. Es tracta d’una de les accions que ajudaria a confirmar l’estat real del pantà, incloent la presència d’espècies invasores. Segons ha traslladat la CHX, són les embarcacions que circulen pel pantà les que permeten la propagació de les larves de clòtxina tigre, tot i l’escassa quantitat d’embarcacions.