El director general de Turisme, Herick Campos, ha participat a la inauguració a Alcoi de la jornada sobre ‘Turisme micològic i desenvolupament sostenible del medi rural’, organitzada per la Cambra de Comerç amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.
Aquesta jornada va reunir professionals experts, representants d’agrupacions turístiques, així com cuiners i xefs, que han aconseguit sabors únics amb els fongs de la zona. Durant l’obertura, Herick Campos va estar acompanyat pel president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia, i l’alcalde del municipi, Antonio Francés.
El director de Turisme ha definit el turisme micològic com a “element dinamitzador” per a l’economia, no només d’Alcoi i la seua comarca, sinó de tota la Comunitat Valenciana. Campos ha manifestat que “tenim el recurs turístic, tenim una cultura de tractament d’aquest producte turístic a la cuina, i per això, hem de generar una experiència que vaja des de la recollida del producte a gaudir a la cuina”.
El responsable de Turisme ha defensat que “el turisme micològic genera ocupació i dinamitza l´economia de l´entorn” i que “es tracta d´un producte que genera sinergies, que està molt vinculat a la gastronomia, que ajuda a crear ocupació ia desestacionalitzar el turisme fora de temporada”.
De la mateixa manera, el director general ha recordat que “aquesta jornada, que s´emmarca dins del conveni que tenim amb la Cambra de Comerç, subscrit per generar emprenedorisme i sinergies entre empresaris i productors, té l´objectiu de consolidar Alcoi i la seua comarca, com a referent turístic en gastronomia sumada a l’experiència del producte”.