Una de les obres de Silvia Sempere, professora del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut adquirida per la Generalitat Valenciana i ja forma part de la seua Col·lecció d’Art Contemporani. Sempere, professora del Departament d’Enginyeria Gràfica, està vinculada a la UPV com a docent des de 1997. Es va formar en la Facultat de Belles arts de Sant Carles de la UPV en 1991.
La proposta que formarà part del Patrimoni Artístic Valencià, Sordium Continuum, pertany a un dels projectes més emblemàtics de la seua carrera com a artista, que porta per títol ‘Placeres Bárbaros 2005’. Segons Silvia Sempere, el fet de formar part d’aquesta Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, suposa “una enorme satisfacció i orgull personal”. Assegura que “és un clar impuls en la meua trajectòria professional com a artista investigadora”.
Des de la seua etapa formativa, Silvia Sempere ha participat en múltiples exposicions de caràcter individual i col·lectiu, la seua producció artística ha rebut diversos premis i ha sigut objecte de diverses investigacions. A més, són ressenyables la continuada i àmplia labor docent en la universitat pública i el compliment de funcions com a dissenyadora.
Aquesta adquisició per part del Consell manifesta la “rellevància de l’obra”. Sempere continua dient que “significa la posada en valor, en cotes superiors, de la qualitat de la mateixa i de l’oportuna investigació realitzada, en concret, al voltant del ‘paisatge’”.
L’obra
‘Sordium Continuum’ consisteix en una manifestació artística de caràcter ecològic que és en si mateixa una investigació sobre les possibilitats de les gramàtiques artístiques, formal i conceptual. Així, en aquest projecte, no es realitza una trasposició de l’experiència, sinó que declara de manera directa i alhora distant, mitjançant imatges sintètiques, el procés de devastació del territori. Aquestes qüestions es plasmen en els seus múltiples matisos, sobre diferents suports: vídeo, escultura/instal·lació i fotografia.
Exposat a la sala 365 del Museu de la Universitat d’Alacant en 2006. S’emmarca en una de les principals línies d’investigació de Silvia Sempere, consistent en l’anàlisi de les repercussions produïdes per l’habitar humà sobre l’entorn natural. En aquest projecte es prenen com a referència dos llocs especialment fràgils de la costa valenciana: l’illa de Tabarca a Alacant i Les Rotes de Dénia.
El projecte ha sigut premiat en la XI Biennal Vila de Mislata- i diverses de les seues peces formen part dels fons artístics de L´Octubre CCC Centre de Cultura Contemporània, la Col·lecció Fotogràfica del MUA, i l’Ajuntament de Mislata.