Home Alcoi En marxa la votació dels pressupostos participatius per a la infància

En marxa la votació dels pressupostos participatius per a la infància

0
SHARE

La regidoria de Democràcia Participativa i Transparència de l’Ajuntament d’Alcoi està desenvolupant el projecte “Educació per a la Participació – Pressupostos Participatius per a la Infància”, projecte de sensibilització i foment de la Participació Ciutadana per a jóvens en edat escolar. Enguany està enfocat a l’alumnat de sisé de primària dels centres educatius d’Alcoi.
Cal recordar que en els Pressupostos Participatius per a la infància, aquest any hi ha una novetat amb l’objectiu de donar a conéixer i fer que els joves entenguen com funciona un procés participatiu des del començ i el resultat que poden obtenir, així els pressupostos d’enguany tenen el mateix sistema que el ‘de majors’. El darrer any hi havia una partida de 20.000 euros per a despesa corrent amb la qual van fer diferents activitats, però són iniciatives que no perduren en el temps. Aquest any la partida ha passat a ser de 25.000 euros, dels quals 20.000 seran per a propostes d’inversió i 5.000 de despesa corrent. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment.
El procediment es va dur a terme fins que va quedar suspés per la declaració de l’estat d’alarma pel Govern central el dia 14 de març quan solament quedava per realitzar la fase de votació, que ara es durà a terme.
Podrà votar tot l’alumnat de les classes de sisé. Hi ha 5 propostes de despesa corrent i 3 propostes d’inversió. Totes elles han sigut treballades pels escolars en la primera fase del projecte al seu centre educatiu. Es pot fer un vot per estudiant per a cada secció. La votació es realitzarà en línia i el període de votació finalitza el dia 7 de juny de 2020, la votació es fa mitjançant els centres educatius.
Les propostes de despesa corrent són:
•Tallers d’art urbà en les escales per fer un mural col•laboratiu dins de la programació de la Mostra d’Art Urbà Urban Skills.
•Circuit d’educació viària en bicicleta amb monitors
•Tallers de sensibilització entorn de la diversitat funcional
•Celebració d’una Ecofira
•Tallers de sensibilització entorn de la diversitat
Mentre que les d’inversió són:
•Papereres divertides
•Instal•lació de taules de dibuixar jocs i antivandàliques a l’aire lliure.
•Il•luminació LED i sensor de proximitat en passos de vianants.
La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, explica que: «L’alumnat va participar en tot el procés a falta de la votació pensant en el benefici de la ciutat i no podíem deixar el procés sense tancar, ara podran veure recompensat el seu esforç elegint les millores per a la ciutat que tan aviat com es puga seran una realitat. Valorem molt positivament la implicació i participació de l’alumnat que ens ha sorprés amb moltes idees i propostes per a millorar la nostra ciutat»