Professors d’Educació Física de tot el País Valencià s’han donat cita aquest dilluns a Onil per a diagnosticar l’estat del sector i la capacitat per a reciclar als professionals futurs cap a altres indrets amb més eixida laboral que únicament la docència. Busquen obrir camps com el senderisme, el muntanyisme, el ciclisme per muntanya o els gimnasos com a opcions per a oferir oportunitats a un sector laboral que demanda molta menys mà d’obra de la que ix de les aules any rere any.
En moltes de les especialitats laborals que conformen el mercat de l’ocupació al País Valencià existeix una saturació de personal format que sobrepassa per molt la necessitat de mà d’obra. Ocorre a sectors com el Periodisme o l’Educació, amb milers de graduats i titulats que ixen cada any de les aules formatives. La reconversió del mercat laboral i les modificacions que s’han produït entre els vells plans educatius i els actuals fa que molts d’aquests sectors busquen eixides per a millorar les perspectives de futur laboral per als integrants de qualsevol d’aquests gremis.
Per això, aquest dilluns a Onil, un dels pols de formació de professors d’Educació Física a l’interior alacantí, s’han donat cita representants de vora 60 centres educatius valencians. Avaluen l’estat d’un sector educatiu que forma molt més personal del que es necessita a les aules, pel que els seus integrants es veuen abocats a reciclar-se per a aconseguir treball. A més, aquest sector funciona amb plans educatius del segle XX, pel que els seus integrants han llançat una llista de propostes per a obrir nínxols d’ocupació en gimnasos i activitats esportives a l’aire lliure.
La jornada aborda els principals entrebancs amb els que es troben els professors actuals formats en l’especialitat actual, però sobre tot amb l’ull posat en els futurs graduats. A ells es tracta d’oferir no sols una formació acord a l’especialitat, sinó també una eixida laboral més enllà de la mera docència.