El passat dijous, un a zona volcànica islandesa que ha estat sense activitat durant els darrers 8 segles va erupcionar, creant un nou volcà. Del seu interior no només ix magma candent, sinó també unes notables quantitats de diòxid de sofre (SO2), un gas nociu invisible però clarament identificable mitjançant l’olfacte amb la conegada olor a “ou podrit”.
El sofre és un dels principals components de la pólvora, l’explosiu principal que s’utilitza durant la immensa majoria d’actes festers a la totalitat de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En aquest cas, el núvol de sofre arribat des d’Islàndia després de travessar l’oceà Atlàntic podria arribar fins a l’interior alacantí, deixant un olor a sofre diferent al de les Festes que es celebren a la zona.
Toxicitat descartada
En grans concentracions, aquest gas pot tindre efectes perjudicials per a la salud humana, tot i que esta descartada l’arribada de masses tòxiques de sofre. Aixì i tot, es possible que al llarg d’aquesta jornada de dilluns es puga notar una certa olor a aquest gas després de les erupcions islandeses. La massa d’aire es retirarà dimarts després de travessar Gran Bretanya i França, a més de tota Espanya.