L’ Academic Ranking of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai i considerat internacionalment com l’indicador d’universitats més prestigiós del món per l’objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut un any més a la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor politècnica d’Espanya.
En els seus resultats, fets públics hui, ARWU situa a la institució dirigida per José I. Capella en el rang 301-400, sent l’única politècnica de país inclosa entre les 500 millors universitats del món. El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada al rang 501-600, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura al 701-800.
Creat el 2003, ARWU inclou per 17a vegada consecutiva a la UPV en l’elit universitària internacional i la situa, a més, com 5a millor universitat d’Espanya, empatada amb l’Autònoma de Madrid, la Universitat del País Basc i la Universitat de València.
En aquest sentit, la UPV, que ja va ascendir del 8è al 6è lloc en el rànquing nacional l’any passat, assoleix un nou avanç i accedeix, d’aquesta manera, a el top 5 de les universitats espanyoles per al rànquing de Xangai.
Al costat de ARWU 2021, també els altres dos principals rànquings d’universitats de tot el món, QS i THE, avalen el nivell de la UPV. El passat mes de juny, el QS World University Rankings va incloure a la UPV en el top 400 mundial (371), assenyalant-la, a més, com a millor universitat de la Comunitat Valenciana.
Abans, al maig, la revista Times Higher Education (THE), va reconèixer a la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d’Espanya, a més de destacar el seu ferm compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), incloent-la entre les 25 millors de el món en tres d’ells: energia neta i assequible (12a), producció i consum responsables (20a), i acció climàtica (22a).