Home Alcoi El disseny textil, que ajuda a les persones amb mobilitat reduïda, creat...

El disseny textil, que ajuda a les persones amb mobilitat reduïda, creat per una estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV

0
SHARE

Inés Mira, estudiant del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha millorat la vida del seu germà gràcies als seus coneixements en disseny tèxtil. El seu Treball Final de Grau (TFG) ha facilitat canviar-se de roba, fer el llit o utilitzar tovalloles de bany a persones amb mobilitat de reduïda. Aquest TFG li ha servit per a guanyar el Premi CAVIDA, un guardó que pretén millorar la qualitat de vida de les persones.

Després d’estudiar el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Inés Mira va triar de nou el Campus d’Alcoi de la UPV i actualment cursa el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil (MUITEX).

La motivació principal d’aquesta estudiant va ser ajudar el seu germà a poder ser més autònom en el seu dia a dia. Amb el seu TFG “Disseny de solucions en peces tèxtils per a aconseguir autonomia en el vestir persones amb mobilitat reduïda” pretén de manera senzilla i econòmica, modificant obertures o substituint tancaments tradicionals per tancaments magnètics, crear 10 productes de vestir i roba de casa adaptada.

L’enginyera, natural de Mutxamel, està “molt orgullosa pel premi”, que considera un reconeixement a la qualitat del treball i una contribució cap a la millora de la vida de les persones amb discapacitat.

Teresa Perales i el Premi CAVIDA

Teresa Perales, nadadora paralímpica i esportista amb el millor currículum d’Espanya, ha impartit una conferència en la UPV, en el marc del lliurament de la primera edició del premi CAVIDA i del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Perales ha aconseguit 27 medalles paralímpiques en el seu haver i ha rebut el Premi Princesa d’Astúries dels Esports 2021.

Teresa Perales ha assistit a més a les activitats organitzades per la UPV per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, consistent en exhibicions de bàsquet i futbol en cadira de rodes, futbol sonor, lectura en braille, realització d’audiometries i utilització de màscares accessibles entre altres.

La Fundació CV Juan Arizo Serrulla és la impulsora del Premi CAVIDA, juntament amb la càtedra d’empresa amb el nom de qui fora enginyer de Camins, Canals i Ports per la UPV i professor d’aquesta universitat. El premi està dotat amb 2.000 euros.