Home Destacats El consorci CREA obté ajudes de la Generalitat Valenciana destinades al equip...

El consorci CREA obté ajudes de la Generalitat Valenciana destinades al equip d’educació ambiental durant l’exercici 2022

0
SHARE
Un dels stands educatius del Consorci CREA.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat la resolució de concessió definitiva d’ajuts per a la contractació d’educadors i educadores ambientals en matèria de gestió sostenible de residus a la Comunitat Valenciana.

L’ajut concedit al Consorci CREA per al 2022 ascendeix a un total de 30.000 euros, i anirà destinat a sufragar gran part dels costos de l’equip d’educadors i educadores ambientals del consorci en matèria de gestió sostenible de residus. Aquests ajuts s’uneixen als ja rebuts pel consorci per a l’anualitat 2021 i hi ha la previsió que es mantinguen al llarg dels anys.

La previsió del consorci, en aquest sentit, és mantenir en el temps aquest servei bàsic i essencial per millorar la gestió dels residus i assolir una economia circular. Aquest servei es va posar en marxa l’octubre del 2021 amb la finalitat d’informar, conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de gestionar de manera sostenible els residus.

Inicialment, el consorci va posar a disposició dels ajuntaments adherits un total de 9 educadors ambientals que atenien les localitats de Banyeres de Mariola, Biar, Monòver, Onil, Petrer, Pinós, Salines, Sax i Villena. Posteriorment, el juliol del 2022, es va incorporar Castalla, ampliant a 10 els municipis que reben el servei i incrementant l’equip d’educació ambiental a 10 especialistes.

Gestió correcta dels residus

El president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha valorat positivament aquesta concessió d’ajudes que anirà destinada a “reduir de forma considerable el cost del servei que assumeixen els ajuntaments adherits al mateix.

Hem comprovat que l’acció de l’equip d’educació ambiental produeix millores notables tant en la reducció dels residus generats, millores i increments en la recollida selectiva de residus i en les implementacions de projectes innovadors de gestió sostenible de residus”.

Els educadors i les educadores ambientals presten un servei de proximitat, fan campanyes en via pública i punts d’atracció social i són un canal directe de comunicació amb la ciutadania per informar i resoldre dubtes respecte a la gestió de residus.