Home Alcoi El Consell Social de la UMH guardona al Museu Arqueològic d’Alcoi per...

El Consell Social de la UMH guardona al Museu Arqueològic d’Alcoi per la seua investigació sobre el patrimoni

0
SHARE
El Regidor de Patrimoni i el responsable del Museu Arqueològoic d'Alcoi recullen el premi a Elx.

El Museu Arqueológic d’Alcoi ‘Camilo Visedo Moltó’ ha aconseguit el premi a Càtedra Dama d’Elx dins dels premis Consell Social de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, en la IX edició dels Premis Càtedres Institucionals de la UMH.

El guardó li l’ha concedit per la seua labor d’investigació en l’àmbit de la Cultura Ibèrica en el seu entorn, destacant els treballs duts a terme en els assentaments de La Serreta (Alcoi, Cocentaina i Penàguila) i el del Puig d’Alcoi. Tal com han destacat en l’acte, la col·lecció del Museu Arqueològic d’Alcoi dedicada a la Cultura Ibèrica és una de les més importants de la província d’Alacant i compta amb una excepcional sèrie de gots ibèrics amb decoració figurada, així com amb notables evidències epigràfiques, singulars mostres de coroplàstia i interessants exemples d’armament, a més de vestigis de monuments esculpits en pedra.

“Aquest premi reconeix l’enorme labor que es porta a terme en el Museu Arqueològic dia a dia i el gran treball de recerca en l’àmbit de la Cultura Ibèrica. És un orgull rebre un guardó tan important que sens dubte ens anima a continuar esforçant-nos, més encara, per a fer arribar a tota la ciutadania totes aquestes investigacions. Un exemple d’això és el projecte de recreació 3D d’una dels habitatges pertanyents al Poblat Ibèric del Puig, que permet als visitants del museu conéixer de primera mà com vivien en aquella època”, ha destacat el Regidor de Patrimoni, Ignacio Trelis

Càtedra Dama d’Elx

Constituïda a la fi de 2014, la Càtedra Dama d’Elx es suma al conjunt de càtedres institucionals de la UMH encarregades de la difusió del patrimoni i de les relacions amb el seu entorn més pròxim. La Càtedra Dama d’Elx té com a missió posar en valor no sols al bust ibèric més conegut, sinó tot el que té a veure amb el seu passat arqueològic.