L’Ajuntament de Castalla ha programat una sèrie de tallers i xarrades dirigides a l’alumnat per a realitzar-los durant el mes de juny. Les activitats estan impulsades per la Regidoria de Benestar Social i es centraran en temes d’importància per a aquest sector de la societat com el ciberbullying, l’ús responsable de les pantalles o la co-responsabilitat. A més, el Consistori també anima a les persones joves a participar en el Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA), que es posarà en marxa el pròxim mes de setembre.
En primer lloc, tenim el taller de co-responsabilitat per a l’alumnat del CEIP Rico Sapena, una acció prevista al I Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Castalla. La coresponsabilitat implica que tant homes com dones assumisquen responsabilitats i tasques en igualtat de condicions, tant en l’àmbit laboral com en la llar i la família. Així, l’activitat tindrà lloc el 12 de juny de 2023 en les aules del centre educatiu durant quatres sessions, dirigida a l’alumnat de cinquè de Primària.
En segon lloc, el Consistori també ha programat la celebració de xarrades sobre ciberbullying i ús responsable de les pantalles i els dispositius electrònics, impartides per la psicòloga Paloma Martínez Fernández. Aquesta proposta està pensada per als escolars de l’IES Enric Valor i CEIP Rico Sapena. Les xarrades es realitzaran els dies 16 i 19 de juny. El ciberbullying pot tenir greus conseqüències emocionals i psicològiques per a les víctimes, i és important oferir ferramentes perquè les persones joves el puguen detectar i combatre.
Fomenta de la participació al CLIA
En tercer lloc, Castalla també anima als seus joves a participar en el Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA). Aquest organisme començarà amb la seua activitat el pròxim mes de setembre de 2023. Abans, els dies 16 i 19 de juny, dues consultores d’infància realitzaran les sessions informatives sobre la seua composició, al saló d’actes de l’IES Enric Valor.
El CLIA és un òrgan de participació ciutadana ideat perquè xiquets, xiquetes i adolescents del municipi puguen aportar la seua visió i propostes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conèixer de primera mà la realitat i les demandes d’aquest sector de la població, històricament invisibilitzat.