En 2024, l’Associació del Comerç i l’Hostaleria de Castalla, Sehunica, convocava la primera edició de les seues Encontres Gastronòmics. Aquesta iniciativa naixia amb la intenció de sumar la major quantitat de restaurants locals amb la idea de posar de relleu la gastronomia local com a atractiu per al turisme. Aquest indret és, juntament amb el patrimoni, el potencial tractor de visites a la capital de la Foia de Castalla. Les bones dades de la primera experiència han motivat que enguany, els restauradors castelluts aposten de nou per ella.
Així, entre els dies 20 i 29 de març es duran a terme sis dinars a altres tants restaurants de la ciutat, amb una diferència substancial respecte a l’edició de 2024. Enguany, els dinars no es produiran durant 5 jornades consecutives, sinó que es separaran en 2 caps de setmana: el de divendres 20 a diumenge 22; i el divendres 27 a diumenge 29. La intenció és que tots els menjadors dels restaurants participants registren la major quantitat de comensals.
Més restaurants
Enguany, la xifra de restaurants participants en els II Encontres Gastronòmics ha crescut respecte a la primera edició. Un fet que, per als organitzadors, parla molt bé de la utilitat que troben els restaurants a aquesta iniciativa. De fet, en 2024 la mitjana d’ocupació de taules en cada menjar va estar rondant el 75% del total de places. Un percentatge que s’espera superar enguany.
Calder d’arròs melós de la muntanya, borreta casera, gaspatxos o paella de muntanya son sols una xicoteta mostra dels plats autòctons que es podran degustar en les jornades.