Home Castalla Castalla recupera la muralla medieval i rehabilita l’ermita de La Sang amb...

Castalla recupera la muralla medieval i rehabilita l’ermita de La Sang amb una inversió de 142.000 euros

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla treballa en el projecte d’adequació de la façana oest de l’ermita de La Sang, excavació arqueològica, consolidació i senyalització patrimonial de la vila, que inclou la recuperació de l’antiga muralla medieval de la localitat. Es tracta d’un pla plurianual, que comprén els exercicis de 2020 i 2021, amb un pressupost total de 142.638,37 euros.

La Regidora de Turisme i Patrimoni, Maite Gimeno, ha destacat “l’aposta política de l’equip de govern per a posar en valor el patrimoni castellut, en aquest cas la zona de l’ermita, la part de la Vila situada intramurs i l’antiga muralla medieval, seguint la línia marcada per la museïtzació del Castell i altres intervencions amb el mateix objectiu”. En aquest sentit, l’edil ha incidit en la voluntat de “recuperar el patrimoni perquè la nostra ciutadania el puga gaudir”.

La primera part del projecte s’ha dut a terme durant el 2020, els treballs del qual han costat 20.999,83 euros. La resta de la partida, els 121.638,54 euros que falten fins a arribar al total de 142.638,37 euros, es van executar al llarg del 2021, abans del 30 de novembre, data límit per a la justificació. Tanmateix, si les condicions sanitàries i climàtiques ho permeten, està previst finalitzar la intervenció per a estiu, ja que les obres avancen a bon ritme.

Per la seua banda, el Consistori castellut ha rebut 40.000 euros de la Conselleria de Turisme de la Generalitat, dins del pla d’ajudes a les entitats locals de la Comunitat Valenciana dirigides a millorar la competitivitat dels recursos i les destinacions turístiques, el màxim possible per a aquest programa. En concret, l’ajuda es divideix en 5.888,97 euros corresponents al 2020 i 34.111,03 euros destinats als treballs d’enguany.

L’edil responsable de Turisme i Patrimoni ha explicat que “aquestes intervencions també són beneficioses per al conjunt dels comerços i l’hostaleria del nostre poble, perquè tota la gent que vinga a visitar el nostre patrimoni històric, com el Castell, que està obert de dimarts a diumenge, també aprofita per a visitar els establiments i conéixer la nostra gastronomia”.

A més, Gimeno ha detallat que, de moment, “a les excavacions en la part de la Vila que no estava en superfície s’han trobat diferents motllures i peces amb motius decoratius i vegetals, habitatges d’època cristiana i un edifici de grans dimensions del qual de moment desconeixem la funcionalitat, al costat de la muralla medieval, que ja es comença a perfilar”.

A mesura que avance la investigació d’aquest projecte, les troballes ajudaran a conéixer millor el patrimoni castellut de la vila intramurs -delimitada per la muralla- i recuperar aquesta part de la història perquè la societat la puga conéixer.