Home Castalla Castalla aprova un Pla de Desenvolupament Sostenible que abasta 7 línies d’actuació...

Castalla aprova un Pla de Desenvolupament Sostenible que abasta 7 línies d’actuació marcades pels ODS

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha posat en marxa l’estratègia local de rehabilitació de l’entorn construït del municipi. L’objectiu d’aquesta iniciativa és traçar les línies mestres del futur de la localitat a escala urbanística. En aquest sentit, ha explicat l’Alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, “la nostra intenció és ordenar el territori avançant cap a un ús racional del sòl, evitar la dispersió urbana, fomentar la cohesió social, gestionar el cicle de l’aigua i afavorir l’accés a l’habitatge per part de la ciutadania”.

Amb aquesta estratègia, Castalla aborda una anàlisi de la seua realitat urbana per a proposar actuacions que faciliten un desenvolupament sostenible dins de les dimensions social, econòmica i mediambiental. Com ha explicat la Regidora d’Urbanisme, Raquel Guill, “es tracta d’una aposta clau per a dissenyar la societat i les polítiques del futur de la nostra ciutat, marcat per l’eixida de la crisi provocada per la Covid19 i els efectes negatius del canvi climàtic”. L’edil ha assegurat que “comptar amb aquest pla ens permetrà accedir a diferents ajudes de la Generalitat Valenciana a les quals no podríem optar sense ell”.

En concret, el projecte es desglossa en fins a set línies d’actuació, ideades per a ser aplicades durant els pròxims anys. La primera d’elles és el nou arbratge, mobiliari urbà i millora de l’accessibilitat al viari de Castalla, en la qual ja s’està treballant. També es preveuen millores en diferents carrers i en l’accessibilitat del centre històric; la implantació de noves zones verdes; la conservació i millora del patrimoni històric; accions d’eficiència energètica en l’entorn urbà i el manteniment de la senyalització viària.

Aquesta aposta per la racionalitat urbanística s’emmarca en l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible. L’Ajuntament ha aprovat recentment en sessió plenària l’adhesió del municipi a aquesta iniciativa, impulsada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana. Així mateix, també es tenen en compte altres documents clau com l’Agenda Urbana Espanyola o el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ‘Espanya Pot’.

Així, el projecte busca complir amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Es tracta d’un conjunt d’ambiciosos objectius per a transformar el món a partir de complir amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A través d’aquestes metes, l’ONU intenta conscienciar a la ciutadania per a aprofundir en el bon govern de les ciutats i afavorir el desenvolupament sostenible, equitatiu i incloent d’aquestes.

A partir d’aquesta adhesió, el Consistori castellut obri la porta a col·laborar en accions conjuntes dins de l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible. A més, això permet a la ciutat posar el seu gra de sorra en l’articulació de la ciutadania global partint de l’àmbit local.