La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), l’Associació Valenciana d’Empresaris de Plàstics (AVEP) i l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) es comprometen a col·laborar en la generació i posada en comú idees, així com el desenvolupament de projectes d’I+D+i d’interès comú que siguin susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors.
FISABIO ha signat convenis amb cadascuna de les entitats, el que demostra la implicació de les mateixes en la connexió entre els agents de el Sistema Valencià d’Innovació. L’objectiu principal és que aquestes col·laboracions faciliten la transferència de coneixement i contribuisquen a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Els convenis formalitzats amb les dues entitats busquen principalment afavorir la participació conjunta de el sector productiu i el sector biosanitari en projectes de recerca i innovació.
A més, també aspiren a enfortir la relació entre les entitats en l’àmbit innovador i científic, així com la col·laboració en l’organització conjunta de jornades destinades a impulsar la innovació. El director gerent de FISABIO, José Antonio Manrique, ha recalcat “el compromís de la fundació amb el foment de la investigació i el desenvolupament de la innovació a la Comunitat Valenciana. Aquests convenis demostren la implicació de FISABIO en el reforç dels canals de comunicació entre el personal sanitari i investigador i les empreses. No es tracta només d’estimular el sorgiment de noves idees, també de noves vies de col·laboració amb el sector productiu per millorar la qualitat vida de les persones”.
Des de fa tres anys, el Departament Xàtiva-Ontinyent realitza aquest tipus de col·laboració per a la transferència de la innovació entre professionals de la salut i el teixit empresarial, i gestiona amb FISABIO, la plataforma ESSALUD -Empreses i sanitaris innovant per la salut-. La gerent de Departament, Margarita Llaudes, manifesta la seva satisfacció “ja que aquest tipus d’iniciatives, en què el personal sanitari i el sector empresarial col·laboren per millorar la seguretat i salut dels nostres pacients, són les que han de prevaler i aconseguir un sistema sanitari amb inquietuds en una millora contínua”.
La gerent i responsable de l’àrea d’Innovació d’ATEVAL, Salomé Beneyto, considera fonamental que empresa i investigació vagin de la mà “perquè és el que ens permetrà donar una resposta realment efectiva a la societat a través de el desenvolupament de nous productes innovadors i competitius”.
En aquest sentit, assenyala que la signatura d’aquest conveni és una mostra més de l’interès d’ATEVAL per “fomentar la cooperació entre diferents institucions obrint les portes a el coneixement i aportant valor afegit a les nostres empreses”. Més encara en un sector tan important com és en l’actualitat el de la salut, i cap al qual les empreses de el Clúster Tèxtil Sanitari “han fet una autèntica reconversió en l’últim any per fer front als nous reptes que ha plantejat la crisi del coronavirus”.