Home Alcoi ‘Astrocopla’ i teatre científic per a totes les edats al Campus d’Alcoi...

‘Astrocopla’ i teatre científic per a totes les edats al Campus d’Alcoi de la UPV

0
SHARE
Imatge de l'esdeveniment al Campus d'Alcoi UPV

El Pavelló Esportiu del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit el teatre i monòlegs científics els dies 11 i 14 de juny. En les dues activitats han participat prop de 550 persones. Tots dos esdeveniments formen part de la programació anual de ‘Jóvenes conCiencia. Els inscrits procedeixen de municipis com Villena, València, Muro, Ibi, Cocentaina, Elx, Beniarrés, Elda, Sant Vicent del Raspeig o Alcoi.

Compten amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. A més, també col·labora la Càtedra «Alcoi Ciutat del Coneixement» signada amb l’Ajuntament d’Alcoi, l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i amb el suport de Multiscan Technologies.

La primera de les activitats de divulgació de la ciència ha estat dirigida a centres educatius gràcies a Big Van Ciència. Han contat “Què té de transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Els humans som més de competir o de cooperar?

Els Monòlegs Científics de Big Van Ciència han descobert aquestes i moltes més preguntes, ja que estan escrits i interpretats per persones dedicades a la ciència, procedents de tots els camps del coneixement. que expliquen la ciència que elles mateixes realitzen d’un mode molt peculiar: amb humor. A través del gènere teatral del monòleg científic, aquests ‘frikis’ pugen a l’escenari al més pur estil “club de la comèdia”, fent un espectacle per a tots els públics en el qual s’aprén ciència al mateix temps que un es “difracta de riure”.

D’altra banda, el 14 de juny, els divulgadors Manuel González Garcia i Natalia Ruiz Zelmanovitch han escenificat ‘Astrocopla: duel de copleras’.

En poc més d’una hora han explicat el concepte d’astronomia multi-ona, i han parlat de les diferències d’observar en diferents rangs de l’espectre electromagnètic. Per a això, han adaptat les cançons de Lola Flores i Rocío Jurado.