Home Cocentaina Alimentació, gastronomia, accessibilitat i sostenibilitat: les novetats de la Fira de Tots...

Alimentació, gastronomia, accessibilitat i sostenibilitat: les novetats de la Fira de Tots Sants per a 2022

0
SHARE
Un dels aparadors dedicats a l'alimentació en la Fira de Cocentaina, en una imatge d'arxiu.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2022 ha començat el compte enrere després de l’acte de presentació celebrat el divendres passat. En la que serà la seua 676 edició, el sector alimentari i la gastronomia experimentaran els principals canvis, tant pel que fa a l’organització dels llocs de venda de productes, com a l’ampliació del sector amb noves àrees. D’altra banda, la Fira continua avançant cap a la inclusió guanyant accessibilitat i reduint l’impacte ambiental del certamen.

El gastronòmic és un sector que es converteix en un dels atractius més grans per als milers de visitants que durant la Fira s’acosten a Cocentaina. És per això que des de l’organització han centrat les millores en la reestructuració i l’ordenació dels punts de venda de productes alimentaris perquè estiguen més fusionats i facilitar el recorregut. Una àrea que ocuparà els carrers Mossén Raduàn, Jaume I, Roger de Llúria, Alcalde Reig, Sant Fracesc, Anselmo Martí, Convent i Ben Khanis.

D’altra banda, se seguirà potenciant aquest sector amb la inauguració d’un espai nou, en concret un mercat on el visitant podrà degustar els productes que adquirisca als llocs d’alimentació. Una iniciativa que ja està en marxa en els mercats d’abastament de les capitals. La Fira de Cocentaina disposarà enguany, com a novetat, d’una zona de taules i barra de beguda, al parc de la Plaça Anselmo Martí (Camet), on tastar l’àmplia oferta d’alimentació que ofereix el certamen firal contestà.

Millores en accessibilitat

El certamen contestà ha treballat diferents línies d’actuació per millorar l’accessibilitat de visitants i expositors i reduir residus i costos energètics. En el cas de la inclusió, per exemple, tots els serveis públics estaran adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. També s’ampliaran les àrees destinades a canviadors de nadons i lactància al llarg de tot el recorregut.

Pel que fa a les bones pràctiques ambientals, s’ha reduït la informació en paper i l’edició de tríptics del certamen i s’han substituït per codis QR i tauletes digitals disponibles als punts habilitats per a informació. En quant al marxandatge de la Fira, s’ha optat per materials reciclats. A més, es preveu reduir el consum energètic de la present edició, limitant la potència elèctrica dels expositors i fomentant l’ús de dispositius de baix consum.

La Regidora de Fira, Eugenia Miguel ha destacat que “hem d’anar avançant i anticipant-nos als reptes del futur, sabent mantindre la nostra essència, però alhora sabent escoltar les demandes d’expositors i visitants per satisfer les necessitats i donar-los resposta”. Amb tot, assenyala que “les mesures de millores adoptades aquest any potenciaran amb un millor servei i una oferta més gran uns dels sectors que més públic atrau cada any com és l’agroalimentari i gastronòmic”.