Els estudiants de Batxiller i cicles formatius relacionats amb les ciències socials estan convocats a un concurs que tracta de destapar als emprenedors innovadors del futur a Alcoi. És el VII Concurs IdeaT que convoquen el Campus d’Alcoi de la UPV i l’Àgora com a principal punt de concentració de l’emprenedoria a la ciutat. L’objectiu no és altre que oferir possibilitats cara al futur als estudiants alcoians, que han comptat amb la guia de les darreres guanyadores del concurs de l’any passat.
Des dels pitjors anys de la crisi econòmica, la innovació i l’emprenedoria s’han revelat com a possibles eixides a l’estancament derivat de la mala situació monetària. Una realitat que, a l’interior alacantí, s’ha materialitzat de forma clara a la ciutat d’Alcoi. Seguint aquests dos conceptes, a la capital de l’Alcoià s’ha creat un ecosistema que té el seu epicentre en l’Àgora i el seu nutrient d’idees al Campus d’Alcoi de la UPV. Tots dos ens llancen des de fa 7 anys el Concurs IdeaT, amb el que premiar el talent innovador dels joves estudiants de la ciutat.
Qualsevol alumne que curse Batxillerat en Ciències Socials o qualsevol cicle formatiu de grau mitjà o superior en la branca d’Administració i Direcció d’Empreses pot concórrer al certamen. Tant sols és necessària una bona idea i ganes de dur-la endavant per a participar en un concurs que suposa el primer pas per a accelerar el talent dels joves estudiants d’Alcoi. No es tracta d’un concurs remunerat econòmicament, però sí amb equipament per a fer més fàcil que la idea arribe a convertir-se en realitat amb l’assessorament de professors, Àgora i UPV.
Amb la convocatòria d’aquesta setena edició es vol incentivar als joves que estudien a la ciutat per a desenvolupar idees amb eixida al mercat. Tant el Campus d’Alcoi de la UPV com els responsables de l’Àgora i de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi jutjaran els millors treballs. Un d’ells, el guanyador de l’any passat, ha valgut com a exemple per als nous candidats a futurs emprenedors. Es tracta d’una aplicació amb la que qualsevol persona pot anar acompanyada per a arribar a la seua llar, evitant així inseguretat i possibles casos d’abusos sexuals. El termini per a presentar projectes en format escrit i audiovisual acaba el proper 14 de febrer de 2020.