Aquest dimarts 4 de juliol ha tingut lloc a l’IVAM-CADA d’Alcoi la presentació d’Ultra Mediterrània 2024. El projecte s’ha presentat com una versió millorada de l’edició anterior, segons paraules de Raúl Barrachina -director de Relacions Institucionals-, “una cursa de muntanya d’ultraresistència que unirà en un mateix recorregut les diverses muntanyes i serres més emblemàtiques de les comarques. Aquest projecte presenta un doble objectiu: per una banda organitzar un esdeveniment esportiu que a nivell organitzatiu siga un referent; i per un altre, consolidar un projecte comú que ens faça sentir un únic poble, on poder donar a conèixer la nostra cultura i tradicions”.
Ultra Mediterrània és única a la Comunitat Valenciana per les seves característiques: un recorregut de 162 km que uneix 15 poblacions de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Marina Baixa i la Vall d’Albaida a la província d’Alacant i del sud de València. La presentació va ser duta a terme per diferents ponents. Els organitzadors han posat en valor la gran tasca l’ajuda dels clubs de muntanya i els més de 420 voluntaris de l’edició passada, sense els quals l’esdeveniment no hauria estat possible.
El Campus d’Alcoi de la UPV, base d’operacions
Per a aquesta edició, un dels grans canvis anunciats ha sigut el centre neuràlgic de totes les activitats de l’esdeveniment: sortida/meta, entrega de trofeus i dorsals, que serà el pavelló Georgina Blanes del Campus d’Alcoi de la UPV. Es tracta d’una prova amb una elevada dificultat organitzativa, que permet una l’experiència molt positiva tant a nivell de marca com a nivell participant.
David Miró -Director i Relacions Públiques- ha explicar totes les novetats. “les nostres muntanyes, forma de vida, menjar, costum, tot està influït per un marc, que és el mar Mediterrani, un nom que pot donar el component màgic de muntanya”.
Pel que fa a la data, es realitzarà entre 26 i 28 de gener; un retard intencionat per aprofitar la lluna plena que pot donar una mica més de llum a les fredes i fosques nits del mes de gener. Les modalitats seran les mateixes, només amb l’augment d’alguns quilòmetres pel canvi d’ubicació de la meta.
La prova es disputa en 5 modalitats diferents: Quilòmetre Vertical (5K +450m), Mitja marató Expert (24,5K + 1150m), Marató Max (46,5K +2450m), Ultra Pro (162K +8300m), i Stages (+4500m).
Projecció internacional
El cartell presenta en aquesta edició el corredor suec d’elit Sebastian Ljungdhal, guanyador de la passada Marató Max, amb la intenció de donar projecció internacional a l’esdeveniment. Un altre dels canvis anunciats va ser l’escurçament en el recorregut a les jornades de agermanament -amb inici al mes de juliol-, que passa de 40km a trams de 20-25km, amb només 45 corredors màxim en grups de 15. Aquest canvi està motivat per respecte a l’entorn natural i la normativa mediambiental
El termini d’obertura d’inscripcions o preinscripcions s’ha fixat per al 22 de juliol a www.ultramediterrania.com i aquest any el pla solidari tindrà en compte l’associació ‘Fent Camí’, que treballa amb persones que pateixen diversitat funcional.