L’Institut Tecnològic del Plàstic (AIJU) i la Universitat d’Alacant (UA) han signat el conveni d’inclusió de l’ens investigador ubicat a Ibi en el Parc Científic d’Alacant. S’estreteixen així els lligams entre dos institucions que fan de la I+D+i una de les seues principals tasques. L’objectiu és que les investigacions conjuntes redunden en millores per a les empreses del sector, molt nombroses a la Foia de Castalla.
Les comarques de la muntanya alacantina tenen un sector industrial diversificat, però amb una elevada càrrega d’importància per als seus sectors tradicionals. Tèxtil, jogueter o el de la transformació de plàstic són alguns dels àmbits que més empreses, producció i volum de negoci generen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que li ha valgut a l’interior alacantí el aglutinar dos dels instituts tecnològics que innoven per a traslladar coneixement a les empreses de cada ram. El del tèxtil, AITEX, i el del plàstic, AIJU, es troben ubicats a Alcoi i Ibi.
En ells es du a terme una intensa tasca d’investigació, desenvolupament i innovació (I+D+i) que redunda en la qualitat dels productes que les empreses de la zona exporten a tot el món. No osbtant, per a fer que les millores provinents de les investigacions d’aquests ens arriben al teixit empresarial és necessari fer arribar els avanços a les mercantils. Cosa que es vol agilitzar mitjançant el darrer conveni de col·laboració que han signat AIJU i la Universitat d’Alacant (UA). Mitjançant aquest document, l’institut del plàstic ingressa en el Parc Científic d’Alacant, un dels principals pols de concentració d’I+D+i a tota la província. L’objectiu és que les seues investigacions arriben quant abans a les empreses del sector per a facilitar-los la tasca en temps complicats degut al coronavirus.
Moltes empreses es nodreixen dels avanços que genera el Parc Científic d’Alacant per a millorar els seus productes o processos productius. Un punt que tradicionalment ha suposat un entrebanc, tant per a les mercantils com per als ens investigadors, que veien molt complicat traslladar el coneixement als productors. Amb la inclusió d’AIJU a aquesta superfície científica es dona un pas endavant en la creació de noves sinèrgies públic-privades.
El parc alacantí busca consolidar-se al mateix temps com a un dels pols sobres el que estructurar la transformació del teixit productiu provincial. Amb la signatura del conveni, les empreses del plàstic podran beneficiar-se no sols de les investigacions d’AIJU, sinó també d’aquelles que duga endavant el personal investigador del principal ens universitari de la província d’Alacant.