Home Alcoi Alcoi ultima els preparatius i adelanta el muntatge de la infraestructura per...

Alcoi ultima els preparatius i adelanta el muntatge de la infraestructura per al Mig Any en La Glorieta

0
SHARE
Estat de la Glorieta durant el Mig Any de 2023 a Alcoi.

Alcoi viurà aquest dissabte 26 d’octubre una nova edició del Mig Any Fester i ja estan en marxa els preparatius per a viure aquesta celebració, que culmina un mes d’actes organitzats per l’Associació de Sant Jordi (ASJ). Dissabte tindrà lloc el concurs d’olleta alcoiana a la Glorieta. Durant el matí es cuina l’olla i a les 14 hores s’anuncia la filà guanyadora. A les 18 hores començaran les entradetes.

Aquest canvi va ser proposat i aprovat pels Primers Trons l’any passat i va resultat molt positiu. Cal indicar que a partir de les 18 hores no podrà haver-hi música a la Glorieta i a les 19 hores tancarà les portes, ja que la Festa estarà al carrer.

“El Mig Any és una Festa de germanor, on vivim tots i totes junts la Festa al carrer”, ha destacat el Regidor de Festes, Jordi Martínez. “Vull donar l’enhorabona a l’ASJ per tota la faena que fan perquè aquesta celebració isca endavant amb èxit. També he de felicitar-los perquè estan fent tot el que està a la seua mà perquè es complisca la llei en un cas com el del subministrament de begudes alcohòliques als menors a les filaes, és un tema molt seriós que no hem de prendre’ns a broma”.

Una de les novetats que també es porten a terme en aquest Mig Any és l’avançament del muntatge de les carpes de la Glorieta, que des de dijous 24 ja està en marxa. A més, les filaes podran ja aquest divendres per la vesprada anar a la Glorieta a fer els seus muntatges.

Previsió meteorològica

Les previsions meteorològiques estan variant, passant d’indicar pluja a no fer-ho per al dissabte. “Tant l’Associació de Sant Jordi com l’Ajuntament, en la part que ens correspon, estem preparats per si hem de fer algun canvi o suspensió d’actes. La comunicació amb la Directiva de la institució és molt fluïda i treballem de la mà per que Alcoi tinga la millor Festa”, ha conclòs Jordi Martínez.

Demanen més suport econòmic a Diputació

La Diputació d’Alacant ha fet pública la llista d’ajudes concedides a les entitats festeres de la província. L’ASJ, que ha optat a elles a nivell de concurrència competitiva i ha obtingut 5.080€. Altres festes com els Moros i Cristians d’Alacant i Cocentaina, Ler Germandats de Setmana Santa d’Elx, la Festivitat de Sant Antoni del Porquet de Relleu o la Comparsa Zíngaros d’Elda han obtingut la mateixa quantitat o inclús un poc superior, segons el PSPV provincial.

Els socialistes alcoians “hem mostrat el nostre malestar perquè la Diputació d’Alacant i en particular el Diputat Provincial i Portaveu del PP d’Alcoi Carlos Pastor, no reconeguen a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi i l’ASJ amb una línia d’ajudes directes. Amb aquest fet el que han fet és equiparar-la amb la resta d’entitats i festivitats de la província d’Alacant i baix el nostre punt de vista les Festes d’Alcoi tenen la suficient entitat, atracció i importància turística com per a ser reconegudes per elles mateixes”, lamenten en un comunicat.

Els socialistes ja van demanar al mes de març que l’ASJ tinguera una subvenció directa de la Diputació d’Alacant, igual que la té per part de Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi. A aquesta proposta el PP d’Alcoi es va oposar, malgrat que la Diputació d’Alacant ja atorga subvencions directes a celebracions com la Fira de Tots Sants de Cocentaina, amb 10.000 euros; el Certamen de Habaneras de Torrevieja, amb 45.000 euros; o el Festival de Cine de L’Alfaç del Pi, con 35.000 euros.

Des del PSPV apunten que la Diputació té un romanent positiu, “per tant, no hi han qüestions econòmiques que impedisquen atorgar esta ajuda, sinó més bé falta de voluntat política en voler reconèixer a l’ASJ”, han conclòs.