Home Cocentaina La Pia Unió celebra el Mig Any de la Mare de Déu...

La Pia Unió celebra el Mig Any de la Mare de Déu del Miracle

0
SHARE
Cartell de la programació del Mig Any

La Pia Unió Mare de Déu de Cocentaina ha organitzat durant aquesta setmana diferents actes per celebrar el mig any de la festa Patronal.

Les activitats van començar el dissabte 28 de setembre, dia en què van tindre lloc les jornades esportives dirigides a la base dels equips i clubs contestans. La jornada va ser un èxit de participació. El diumenge 13 d’octubre es va realitzar la peregrinació, enguany a Xàtiva. Allí els peregrins van disfrutar d’una visita guiada per la localitat i després van celebrar l’Eucaristia en la Seu de Xàtiva, acompanyats pel cor de la parròquia Santos Juanes de Xàtiva. Des d’ahir, la col·legiata de la Seu de Xàtiva compta amb una Icona de la Mare de Déu del Miracle.

Aquesta setmana, se celebraran els principals actes. Així el dijous 17, a les 20h es celebrarà la Missa on participaran de manera especial els matrimonis que enguany celebren els 19 anys de casats.

Finalitzada l’Eucaristia s’entregaran els premis del concurs de fotografia, una edició molt participativa, on s’han presentat més de 100 imatges. Tots aquestos actes es duran a terme al monestir de la Mare de Déu.

El divendres 18 d’octubre, hi haurà un concert de música cristiana al teular, a càrrec d’Álvaro Fraile. Per al dissabte 19, s’ha organitzat una convivència de formació per a totes les edats amb Fran Ros. Per la nit a les 20:15h, hi haurà una Vigilia d’oració al Monestir on Fran Ros estarà acompanyat per Juan Peris al piano.

El diumenge 20, amaneixerà amb el tret de les 27 salves i la cercavila arreplegant als majorals i majorales, enguany a més, comptaran amb la participació de les comissions de festes de Rafaelbunyol i Relleu, poblacions en les quals, compartim la devoció cap a la Mare de Déu del Miracle. A les 11:30h, se celebrarà la Missa de campanya al Pla, amb la Imatge de la Mareta ubicada en el seu tron andes i en el cancell del Monestir. Finalitzada l’Eucaristia s’imposaran les medalles als majorals i majorales i també es podran presentar als acabats de nàixer.

D’aquesta manera, es tancaran els actes organitzats per la Pia Unió per a celebrar esta setmana d’exaltació. Tanmateix, estan ja preparant l’exposició de la Fira, una mostra que comença en la capella de Sant Antoni, ubicada al Palau Comtal i origen del Miracle i que seguirà en el monestir de la Mare de Déu.