Home Destacats L’empresa d’Onil Paola Reina rep el Premi Nacional a la Creativitat en...

L’empresa d’Onil Paola Reina rep el Premi Nacional a la Creativitat en el Joguet de la mà dels Reis d’Espanya

0
SHARE

La vila d’Onil porta més de dos segles sent referent nacional en la producció de nines. Des de llavors, la fabricació de nines porta evolucionant, encara que els industrials jogueters colivencs sempre han mantingut el treball manual com a senya d’identitat de les nines de la localitat. Pràcticament la totalitat de jogueteres de la població encara utilitzen aquesta forma de producció gràcies al coneixement que, generació rere generació, atresoren els seus empleats. Un fet que li ha valgut múltiples reconeixements, incloent el darrer per a l’empresa Paola Reina.

La mercantil ha sigut guardonada amb el Premi Nacional al Foment de la Creativitat en el Joguet pertanyent a l’any 2023. Aquest reconeixement està emmarcat dins dels Premis Nacional de Cultura que s’han entregat aquesta passada setmana al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia. De Madrid. El gerent de l’empresa, Camilo Bernabeu, ha rebut el guardó de la mà de ses majestats els Reis d’Espanya. Felip i Letizia han valorat la capacitat de la joguetera colivenca per a barrejar el desenvolupament industrial amb els valors artesans tradicionals.

Trencant estereotips de gènere

Una línia de nines en concret ha sigut la que ha rebut el reconeixement dins d’uns guardons que entrega el Ministeri de Cultura. Es tracta de Nines Familia Amiga Professions, amb les que Paola Reina tracta de desmuntar els rols tradicionals de gènere, mostrant a les xiquetes que poden ser en el futur qualsevol cosa que es proposen.

El reconeixement rebut per l’empresa d’Onil es suma als que ja ha rebut de la mà de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ) per la qualitat i el disseny dels seus productes.