Home Alcoià SUMA orienta als ajuntaments alacantins abans de l’entrada en vigor de la...

SUMA orienta als ajuntaments alacantins abans de l’entrada en vigor de la nova Llei de Residus i Sòls Contaminats

0
SHARE
Membres del Consell Assessor de SUMA a les portes del MARQ d'Alacant.

El President de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha presidit la reunió anual del Consell Assessor de SUMA, òrgan consultiu en què han participat nombrosos acaldes i regidors de la província i en què s’ha avaluat la situació de l’organisme tributari provincial, així com els seus plans d’actuació de cara als propers mesos.

Durant la seva intervenció, el dirigent alacantí ha posat en valor el paper de suport que SUMA està oferint als ajuntaments davant de les dificultats associades a la nova taxa de residus per la propera entrada en vigor de la Llei 7/22 de residus i sòls contaminats per a una economia circular. “Cal agrair a SUMA l’orientació que ofereix als consistoris davant dels reptes que planteja la nova llei per intentar fer les coses tan bé com sigui possible”, ha assenyalat Toni Pérez.

En aquest sentit, el president també ha felicitat els treballadors de SUMA per les taxes d’eficiència aconseguides en la recaptació d’impostos “demostrant així que l’excel·lència no està renyida amb la gestió pública”, així com l’esforç dels ciutadans “per aportar a les arques municipals els recursos necessaris per al seu funcionament malgrat el complex context econòmic en què ens trobem”.

Mantenir la qualitat

Toni Pérez també ha animat els càrrecs municipals presents a la reunió a “perseverar en la seva dedicació a la funció pública perquè els ciutadans puguin seguir gaudint d’uns serveis de qualitat”. Per la seva banda, la vicepresidenta de l’organisme i diputada d’Hisenda, Marina Sáez, ha reconegut “el suport que any rere any rebem dels nostres ajuntaments, i SUMA és un component més a l’entramat organitzatiu de cada consistori”.

Finalment, el director de l’organisme, José Antonio Belso, ha desenvolupat un informe executiu complet de l’activitat de l’organisme autònom, recorrent resultats, catàleg de serveis, implementació de tecnologies, dades de gestió, compromís social, entre altres temes, així com la situació de diversos projectes i metes plantejades al Pla Estratègic SUMA 2025.