Home Alcoi L’accés al Parc Natural de la Font Roja està restringit fins el...

L’accés al Parc Natural de la Font Roja està restringit fins el 8 de desembre per a facilitar la seua conservació

0
SHARE
Aparcament del parc natural de la Font Roja.

La Generalitat Valenciana a anunciat a través de la direcció del Parc Natural de la Font Roja que regularà l’accés al parc durant la tardor. En concret, la barrera automatitzada estarà operativa els caps de setmana i festius de la tardor d’enguany, els dissabtes, diumenges i festius, des del 9 d’octubre fins el 8 de desembre, de 8.00 a 14.00 hores.

La regulació d’accés de turismes, tal com indica la direcció del parc, té com a objectiu la conservació del paratge de la Font Roja. El seguiment anual de visitants constata una elevada pressió de visites que sobrepassen la capacitat de càrrega en determinades dates -Setmana Santa, primavera i tardor-, provocant problemes greus d’aparcament de vehicles i d’ordre públic.

També pretén controlar l’accés en situacions climatològiques adverses -temporals de neu, pluja o vent intens, temperatures elevades- o situacions d’emergència -risc d’incendi o altres-, que garantisquen en la mesura d’allò possible la seguretat del visitant.

Regulació d’accés

Existeixen controls d’accés al km 0,7 de la carretera CV-797 -junt Poliesportiu Municipal d’Alcoi-; i a la carretera de les Llacunes-Polop, per a vehicles de motor (turismes) amb una barrera automatitzada amb lector de matrícula. La carretera està oberta al pas lliure de motocicletes i bicicletes. La barrera dona pas als vehicles que prèviament han reservat plaça a l’aparcament de l’àrea de la Font Roja, als propietaris de finques, o als establiments rurals i hostalers.

Com accedir al paratge de la Font Roja

L’aparcament està limitat a 55 places. S’ha de fer una reserva prèvia per l’aplicació telemàtica de tramitació de reserva disponible en la web de la Font Roja, aportant les dades personals -nom del sol·licitant, data de la visita, matrícula del vehicle, telèfon de contacte-.

Servei alternatiu de bus

El Departament de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi amplia el servei de transport públic amb autobús durant aquest període de regulació, per a possibilitar l’accés al Santuari de la Font Roja: Bus-Línia 5, amb una tarifa de 0,85 € per trajecte. Eixides des de l’aparcament del Cementeri Municipal d’Alcoi Horari eixida: 9.10, 11.40, 13.10, 14.10. Horari retorn: 9.35, 12.05, 13.35, 14.35.

Altres tipus d’accés

Els clients de les cases rurals, hostalers, restauració, empreses de servei, ermita, acampada i taxi podran accedir de manera lliure, prèviament posant-se en contacte amb l’establiment, que serà l’encarregat de gestionar els permisos.