Home Alcoi El Consell obri la porta al Polígon Sud d’Alcoi amb el nou...

El Consell obri la porta al Polígon Sud d’Alcoi amb el nou decret de simplificació administrativa

0
SHARE

L’orografia que caracteritza el terme municipal de la ciutat d’Alcoi, ubicada entre dos parcs naturals i diversos barrancs, ha complicat històricament la seua expansió urbanística i industrial. Un fet que suposa un entrebanc per a una localitat que ha fet de la indústria el seu principal desenvolupador econòmic. Aquesta situació porta tres dècades provocant que Alcoi no puga posar a l’abast d’empresaris i inversors el sòl industrial sobre el que ubicar més indústria. Fins ara, els projectes que s’han posat sobre la taula –com Alcoinnova– no han arribat a cap destinació.

Ara, la Generalitat ha aprovat un decret que permet obviar l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana. El document dona als ajuntaments la possibilitat de requalificar sòl sobre el que crear superfícies industrials. A Alcoi, eixe fet passa pel projecte conegut com Polígon Sud, ubicat entre La Canal i el terme municipal d’Ibi. El Consell, la Cambra de Comerç i l’Ajuntament d’Alcoi han apropat postures amb una reunió en la que s’ha encetat el full de ruta que podria conduir a la seua creació, encara sense un termini definit.

Compatibilitat mediambiental

El Polígon Sud d’Alcoi ja ha estat damunt la taula en diverses ocasions, però sempre s’ha trobat en un punt mort. A més, diversos ens socials han denunciat els riscos que pot suposar la creació de sòl industrial prop de l’aqüífer del Molinar. No obstant, des de Generalitat defenen que és possible compatibilitzar el respecte al medi ambient amb la instal·lació de noves empreses. Cosa que es farà avaluant els seus riscos i eliminant, afirmen, aquells que siguen perjudicials per al Medi Ambient.

La creació del polígon sud també podria afectar a la veïna localitat d’Ibi, que encara no ha sigut consultada en torn al projecte.