Home Banyeres Detingut l’autor material de fins a 13 incendis forestals causats des de...

Detingut l’autor material de fins a 13 incendis forestals causats des de 2019 a Banyeres, Biar i Beneixama

0
SHARE
Dos agents de la Guàrdia Civil custodien a l'autor dels incendis des de 2019 a la muntanya alacantina.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Karora, han detingut un home de nacionalitat espanyola acusat de ser l’autor de tretze incendis forestals provocats des del 2019 a les localitats de Biar, Beneixama i Banyeres de Mariola. L’acusat ha estat posat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm.2 de Villena.

Els agents de l’Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Villena van començar a investigar els fets en profunditat després d’un incendi forestal ocorregut el 30 de juliol del 2024 a la localitat de Biar. L’incendi va afectar 2,3 hectàrees i es va localitzar en molt proper un alberg juvenil de la zona. Després de les primeres indagacions, una vegada analitzades les primeres proves, els investigadors van aconseguir identificar un vehicle que va accedir al lloc de l’incendi pocs minuts abans que s’iniciara el foc, on va estar menys de dos minuts.

Les investigacions posteriors van permetre identificar el propietari del vehicle, un veí de la zona, que també va ser relacionat amb un altre incendi forestal ocorregut el 5 d’agost del 2024 a la carretera CV-803, entre Banyeres de Mariola i Onil. En aquesta ocasió, gràcies a la col·laboració de la Policia Local de Biar, se’l va identificar als voltants de l’incendi, i després del registre del seu vehicle, es van trobar productes inflamables, guants, llumins i altres materials per provocar foc.

Causava incendis des del 2019

Al llarg de la investigació, mitjançant la col·laboració ciutadana i els informes realitzats pels agents forestals i la Policia Local, es va confirmar la relació del detingut amb altres incendis ocorreguts a la zona des del 2019. En particular, es va poder ratificar la seva presència en un incendi ocorregut el 13 de juliol de 2019 al Santuari de Biar.

Després de reunir prou proves, la Guàrdia Civil va realitzar un registre a la vivenda del sospitós, en què van trobar una gran quantitat de productes inflamables, dispositius electrònics amb enregistraments de diversos incendis, i altres objectes utilitzats per provocar foc.

El detingut, un home espanyol de 28 anys, a qui se li imputen tretze delictes d’incendi forestal, ha estat posat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm.2 de Villena, que n’ha decretat la posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.