Home Alcoi Alcoi fixa el 17 i 18 de març i entre el 2...

Alcoi fixa el 17 i 18 de març i entre el 2 i el 5 de maig com a festius locals dins del calendari escolar

0
SHARE
Alumnes del Col·legi Sant Roc d'Alcoi durant una classe.

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha aprovat la proposta del Consell Escolar Municipal d’Alcoi de dies no lectius a nivell escolar per al curs 2024-2025. Cada ajuntament té l’opció de triar 3 dies no lectius . En aquest cas, el Consell va determinar els dies 17 i 18 de març i el 6 de maig. A més, es va sol·licitar que el dilluns 28 d’abril, que és el darrer dia de les vacances de Pasqua en la Comunitat, fora lectiu a Alcoi i canviar-lo pel 2 de maig.

El motiu de l’elecció del 17 i 18 de març ve determinada perquè aquest curs no hi ha cap opció de fer pont amb festiu en dimarts o dijous i el Consell Escolar destaca que el segon trimestre és el que menys festius té i, per tant, més càrrega lectiva. Per això el dilluns 17 i dimarts 18 seran festius.

Les Festes, en l’epicentre dels festius escolars

En el cas de maig, les Festes Moros i Cristians d’enguany -tal com va sol·licitar l’Associació de Sant Jordi (ASJ)- seran del 3 al 5 de maig. Per això el 6 serà no lectiu per ser el dia del Descans i es va demanar que el 2, dia dels Músics, també fora no lectiu canviant-lo pel dia 28 d’abril, que és el darrer dia de les vacances de Pasqua en la resta de centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El Consell Escolar Municipal d’Alcoi és el màxim òrgan participatiu de la comunitat escolar i educativa de la ciutat. Està format per representants de tota la comunitat escolar: professorat, famílies, sindicats i Ajuntament.

El Regidor d’Educació, Alberto Belda, ha explicat que “quan valorem els dies no lectius a nivell escolar ho fem pensant en una racionalització dels festius, i buscant la conciliació familiar i laboral sempre que siga possible i en aquest cas a més, tractant de minimitzar la càrrega lectiva del segon trimestre”.