Home Castalla Castalla frega els 2.000 alumnes escolaritzats en un nou curs en el...

Castalla frega els 2.000 alumnes escolaritzats en un nou curs en el que s’estrena la FP a la localitat

0
SHARE
El Col·legi Rico Sapena de Castalla.

Amb l’arribada de setembre, els centres educatius de Castalla han donat la benvinguda a més de 1.900 alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar. Aquest inici marca el retorn a la rutina per als més joves de la localitat després de tot un estiu d’esbarjo i diversió.

Enguany, el nou curs ve acompanyat de novetats que reforcen l’oferta educativa de Castalla i amplien les oportunitats de formació per als joves. Per primera vegada en la història del nostre municipi, s’ha implementat un cicle de Formació Professional (FP), la qual cosa suposa un avanç significatiu en l’oferta educativa local. Aquest cicle d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques permetrà als joves de Castalla accedir a formació especialitzada sense la necessitat de desplaçar-se a altres poblacions, facilitant així l’accés a una educació adaptada a les demandes del mercat laboral actual.

Educació Infantil gratuïta

A més d’aquesta incorporació, la implantació de l’educació gratuïta per a xiquets de 0 a 3 anys, beneficiarà les famílies de la localitat en garantir l’accés a una educació primerenca sense cap cost. La mesura reflecteix “el compromís de la Generalitat amb la igualtat d’oportunitats i el suport a la conciliació familiar”, segons el comunicat de premsa remès des de l’Ajuntament.

A més, l’Ajuntament de Castalla seguirà treballant de manera coordinada amb els equips directius dels centres educatius per assegurar que el curs escolar transcórrega amb normalitat i que les millores continuen sent una realitat per a tots els estudiants.

Amb aquest nou curs, Castalla no només torna a la rutina, sinó que fa un pas ferm cap a una educació més inclusiva, accessible i preparada per afrontar els reptes del futur.