Home Destacats David Rojas, Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ibi: “Fem els deures en l’àrea...

David Rojas, Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ibi: “Fem els deures en l’àrea econòmica”

0
SHARE
David Rojas, Regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Ibi.

Els veïns i veïnes d’Ibi tenen dret a saber que les coses van canviant de mica en mica a l’Ajuntament i que els canvis són a millor. L’inici va ser convuls: moltes dificultats, incertesa i moments de tensió. Avui dia ja tothom sap que, sense vorejar la nostra responsabilitat, la realitat de personal i recursos humans heretats convertia el Govern municipal en un parany.

Ho expliquem i tothom ho va entendre, excepte els que van generar el problema. Avui ja tenim una altra realitat. No seré jo qui diga que tot està solucionat. Però sí que puc dir que he patit moltes nits d’insomni i que les done per bones segons els resultats. L’estructura de treball que hem creat, els reforços en matèria de recursos humans i la col·laboració de tot el planter municipal comença a donar-ne els fruits.

Tot 2022 està comptabilitzat i avancem ràpidament a l’exercici 2023. Estem obrint borses de treball per poder oferir als iberuts els serveis que necessiten. En aquestes tres darreres setmanes s’han pagat a proveïdors més de 2 milions d’euros, exactament 2.029.767,75€. S’estan pagant novament les ajudes a persones en situació de vulnerabilitat. S’ha abonat la subvenció al 70% de les associacions i entitats iberudes i la resta la rebrà abans de finalitzar l’any.

I la feina continua. Ací, permeteu-me que reconega el treball de tot el personal de l’Ajuntament i, especialment, de l’àrea econòmica. Amb tot, queda un llarg tros, queden moltes coses per resoldre del passat per poder fer front a les responsabilitats del present i als reptes que ens plantegem en el futur. Però, arribats a aquest punt, estic segur que ho aconseguirem, i ho farem junts.

Som líders per mèrits propis en diferents àmbits, gràcies a la iniciativa empresarial, a l’esforç dels treballadors, a les activitats d’entitats i col·lectius de tota mena, que mostren als quatre vents tota la nostra capacitat creativa. Aquest teixit social i productiu és el que hem de protegir, per això és important ordenar els comptes i els procediments en matèria d’Hisenda a l’Ajuntament.

Aquest Ajuntament no ha tingut mai problemes de liquiditat. Era pitjor: tenia uns diners sense ordenar, sense sistematitzar, bloquejats. Per això, la nostra obsessió amb la normalització dels processos i el respecte de la norma, la transparència i la claredat en la gestió. El que és públic és de tots els iberuts. I la millor manera de gestionar-ho és entendre que ‘allò de tots’ s’ha de respectar de manera absoluta.

Aquest és el camí a seguir. Malgrat qui li pese, es comença a veure la feina i cada dia es veuran més els resultats. De moment fem el que toca, fem els deures a l’àrea econòmica.