Des del divendres 29 de setembre i fins dilluns 2 d’octubre, IFA (Fira Alacant) acull la V edició d'”Alacant Gastronòmica”, sota el lema ‘Ànima Mediterrània’, amb una ampla i atractiva programació que inclou concursos professionals amb jurats de primera, MasterClass d’alta cuina per a aficionats, tasts, fòrums, tributs a l’arròs, ponències, tallers infantils en família i homenatges, entre moltes altres activitats. Aquest certamen, que albergarà més de 250 expositors i 180 ponències i tallers per a tots els públics en els seus més de 36.000 metres quadrats, tornarà a situar Alacant com a referent internacional al camp de la gastronomia, cuina i alimentació durant quatre jornades, a les que s’acostaran els secrets de l’alta cuina a tot el públic.
En aquesta edició es podrá visitar l’espai “Saborea Alicante” al pavelló 2, que tindrà una programació de showcookings d’allò més variada amb la presència d’un gran nombre d’hostalers de les nostres comarques com el dissabte, 30 de setembre, a les 12:15 h, que podrem acompanyar a la Taverna d’Origen per veure l’elaboració de Marinera de borreta, una ensalada inspirada en un plat típic d’Ibi, la “borreta”, damunt d’una galeta d’espinac cruixent i acabada amb bacallar fumat.
El diumenge, 1 d’octubre, a les 17;30 h, Forn Mariu delectarà els assistents amb Torronets d’Ibi. Ja dilluns, 2 d’octubre, i per donar per finalitzada l’edició, RQR Gastrobar elaborarà “Sabors de la muntanya”, una sopa de xocolate blanc, bescuit de taronja i oli d’oliva i gelat de timonet.
A més, els professionals del forn Carlos i Santi Mariel del Forn Mariu, pare i fill, formaran part del Fòrum del Pa i la Pastisseria. Tots dos participaran a la taula rodona “Noves tendències al Forn Tradicional”, el divendres 29 de setembre, 11:00 ha 12:00 h, al pavelló 1. I, a més, Santi Mariel realitzarà per la vesprada, de 16:30 h a 18:00 h, una degustació i taller de “Panettone”, al pavelló 2.