Home Destacats L’empresa colivenca Paola Reina, guardonada amb el principal premi nacional a la...

L’empresa colivenca Paola Reina, guardonada amb el principal premi nacional a la creativitat en el joguet

0
SHARE

Les localitats d’Ibi i Onil -a la sub comarca de la Foia de Castalla- congreguen fins al 40% de la producció joguetera nacional. Des de fa prop de 2 segles, la indústria del joguet s’ha fet forta en dos localitats on, generació rere generació, existeix un saber fer que fa que les nines que s’elaboren de forma quasi artesanal a Onil estiguen considerades entre les millors de tot el món.

Una prova d’eixe saber fer, a banda d’una mostra de la capacitat d’innovació i resiliència del sector, és el premi que ha aconseguit una de les empreses referents de la nina a Onil. Es tracta de la mercantil Paola Reina, que ha sigut guardonada amb el principal premi de caire nacional en quant a creativitat en el joguet. Un premi que suposa no només un salt en quant a la qualitat de les nines de l’empresa, sinó també una aportació monetària xifrada en 30.000€ per a la mercantil.

Valoració del jurat

Un jurat composat per experts, tant en el món del joguet com en el del propi disseny i la il·lustració, ha sigut l’encarregat d’atorgat els guardons. El premi reconeix a una empresa que és una de les referents en conjuntar artesania i desenvolupament industrial, i que a més promociona internacionalment valors com la igualtat. És el Ministeri de Cultura i Esport, en última instància, qui atorga aquest reconeixement.