Home Destacats El Centre d’investigació de Gelat Artesanal ja té sol i pressupostos per...

El Centre d’investigació de Gelat Artesanal ja té sol i pressupostos per a posicionar la seua seu a Xixona en menys d’un any

0
SHARE
Planol del Parc Empresarial L’Espartal III
Planol del Parc Empresarial L’Espartal III

El Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu serà situat a la parcel·la E4, amb una superfície de 2.174,76 m², al polígon industrial ‘L’Espartal III’, espai comercialitzat per l’IVACE situat en un dels entorns de major tradició en el sector agroalimentari consolidat com un espai empresarial clau on empreses uneixen tradició i innovació per a continuar creixent i generant riquesa.

Rafa Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i Javier Gutiérrez, Diputat d’Infraestructures, s’han reunit amb Isabel López, alcaldessa de Xixona, per ultimar detalls sobre la cessió gratuïta del terreny de l’Ivace i de la inversió al projecte.

Per al conseller, el centre europeu “situarà a Xixona com a referent europeu i mundial en el sector gelater i actuarà com a un importantíssim pol d’atracció d’inversió, per a la implantació de noves indústries a l’àrea empresarial que contribuiran a generar ocupació estable i de qualitat i per a involucrar a les empreses i associacions sectorials per a potenciar l’àrea industrial”.

A més, Gutiérrez hi ha assegurat a l’Associació Nacional de Geladors, que les noves instal·lacions “permeten tenir un centre de recerca al lloc on toca per la representativitat que té aquest sector a Xixona”. En les noves instal·lacions també s’ubicarà l’actual central de compres per oferir matèries primeres i productes relacionats amb el món del gelat, amb una qualitat determinada i a un preu molt competitiu.

Des de la Diputació asseguren que el projecte està previst per a acabar a la fi d’any la redacció del projecte de l’edifici que albergarà el Centre d’Investigació i dotar en els pressupostos de 2023 una partida suficient per a fer els següents passos en el primer o segon trimestre de l’any.