Home Alcoi ‘AnimAlcoi’ rep més de 600 curtmetratges provinents de 70 països per a...

‘AnimAlcoi’ rep més de 600 curtmetratges provinents de 70 països per a l’edició de 2022

0
SHARE
Aitana, la mascota i element idetificatiu del festival de cinema d'animació AnimAlcoi.

Lliures de mascaretes i restriccions, el festival d’animació d’Alcoi calenta motors i es prepara per viure la seva segona edició, que inclourà jornades, tallers, projeccions i per descomptat, la galla dels que seran els segons premis AnimAlcoi. Tot, entre el 17 i el 19 del proper mes de novembre a la ciutat d’Alcoi. L’1 de juny es tancaran les inscripcions a les candidatures als premis de curts que s’integren al festival.

De la mateixa manera que l’edició passada, hi ha tres categories, tot i que es podrien ampliar amb altres categories abans del festival: el premi Fundació Mutua Levante; el premi Escoles; i el premi Animalcoi-Solitium. Una vegada fet el recompte, l’organització del Festival ha compatibilitzat més de 600 curts que procedeixen de 70 països de tot el món. Unes xifres que posicionin molt bé a AniAlcoi al panorama de festivals i premis de l’Estat espanyol, i també a l’internacional.

El següent pas serà el veredicte del jurat, previst per al període comprès entre juliol i setembre. Un jurat integrat per 3 persones per guardó, que s’anunciaran al juliol per les xarxes i la web.

Nova web

AnimAlcoi treballa sense descans i ja té l’espot anunciador del festival i d’ací a poc temps estrenarà pàgina web, on es podrà seguir l’actualitat de les seves evolucions. L’organització preveu, a més, sorpreses a l’estiu i abans de la celebració del festival. Tallers, projeccions… i moltes coses més.

Annecy

La directora d’AnimAlcoi, Diana Cortés, el representarà al festival més important del món: Annecy. Es celebra entre el 13 i el 18 de juny a aquesta ciutat del sud-est de França. Allí aprofitarà per promocionar la ciutat d’Alcoi i la seva Escola d’Art (EASD), i tindrà accés a les darreres novetats en animació. De fet, enguany AnimAlcoi tindrà com a tema l’animació francesa i portarà fins a Alcoi figures capdavanteres i films del país veí.

AnimAlcoi té nova imatge i un cartell que converteix Aitana en una càmera de cinema. L’autora és Alba Gisbert Guillem, que aquest any ha cursat 3r de Disseny Gràfic. Un disseny que ja s’ha promocionat a les xarxes socials del festival.